AkkuLog

Hatalmas logisztikai központ épül Szekszárdon

Mintegy 20 hektáros területen építik fel azt 6 hektáros csarnokrendszert Szekszárdon, ami az Interspar üzleteket szolgálja majd ki, adta hírül a teol.hu. A cég már a szükséges látványterveket is elkészíttette.

Hosszú ideje tartanak a tárgyalások a cég, valamint az önkormányzat között, és a logisztikai központ építése egyre inkább érezhető közelségbe kerül. Az Interspar már tavaly azt közölte az MTI-vel, hogy logisztikai fejlesztésekre 3,2 milliárd forintot fordítanak. Igaz, akkor a Szekszárdra tervezett beruházásról még nem beszéltek, a pénzből ugyanis – azt írták – főként új teherjárműveket szereznek be. A cégcsoportnak idehaza Üllőn és Bicskén van jelenleg logisztikai központja. Mindkét helyszínen több száz főt foglalkoztatnak.

Ha Szekszárdon megvalósul a beruházás, az itt is rengeteg embernek ad majd munkát, ráadásul könnyen elképzelhető, hogy a multivállalat a tőlünk délre fekvő országokban található üzleteinek egy részét is innen látja majd el, ami erősítheti Szekszárd régiós központ jellegét is.