InnoTrans 2022: szakmai csúcstalálkozó a vasúti közlekedés és mobilitás területén

InnoTrans 2022: szakmai csúcstalálkozó a vasúti közlekedés és mobilitás területén

A fenntartható mobilitás a domináns téma az iparágban – ezt erősítette meg az InnoTrans 2022. Az összes fontos gyártó és piaci szereplő találkozott a vezető nemzetközi közlekedéstechnikai és mobilitási vásáron, Berlinben.

56 ország 2834 kiállítója hozta el a mobilitási ágazat teljes termék- és szolgáltatáskínálatát, ezenkívül a kiállításon bemutattak 250 világpremiert, 128 járművet és 14 autóbuszt. Az alternatív hajtási megoldások, az akkumulátor és üzemanyagcellás hajtású vonatok, buszok voltak a vásár fő témái.

A fenntarthatóság volt a domináns kérdés a gyártók körében. A Siemens Mobility például a hidrogénvonatok következő generációját mutatta be a Mireo Plus H-val és a Mireo Plus B-vel, amely moduláris, nagy teljesítményű akkumulátorrendszerrel van felszerelve a pályán és a külterületen. A Stadler először jelentkezett az amerikai személyszállításra szánt hidrogénüzemű FLIRT H2 motorvonatával. A vendégek az Alstom Coradia iLint hidrogénüzemű személyvonatát is működés közben láthatták: a vonat naponta kétszer közlekedik Berlin-Spandau és Berlin-Ostbahnhof között. A Hitachi bemutatta a „Blues Train”-t, amely három hajtástechnológiát – dízel, elektromos és akkumulátor – egyesít. A Vossloh által kiállított DM 20 hibrid mozdony az üzemmódok és az energiaforrások közötti gyors váltás jellemzi.

Az idei év kiemelt eseménye volt a vásárterület nyári kertjében az 500 méteres próbaútvonalon 14 autóbusszal üzemelő buszkiállítás. A Solaris először mutatta be a 18 méteres Solaris Urbino 18-at, amelynek fő üzemanyaga a hidrogén. A ŠKODA H’CITY a hidrogénre is támaszkodik, mint fő fenntartható hajtásra. A Van Hool A12-es elektromos buszával képviseltette magát. Az Ebusco a teljesen elektromos 3.0-s városi buszt mutatta be a Bus Display-ben. A 2.2-es modell, a Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) új elektromos busza is a helyszínen volt.

A változatos csúcsminőségű kísérő programok során a mobilitási ágazat minden aktuális témájáról és trendjéről értesülhettek a látogatók az automatizált vasúti közlekedéstől az alagútépítésen át az intelligens tömegközlekedésig és az innovatív utasélményekig.