Az Ermewa SA folytatja beruházásait az intermodális flottába

Az Ermewa SA folytatja beruházásait az intermodális flottába

Virágzik az intermodális szállítás, amely megoldást kínál az intelligens logisztikai láncokra, és elősegíti a forgalom átterelését a környezetbarát vasútra. Ez igaz Kelet-Európára is.

Az Ermewa SA a megfelelő eszközökkel támogatja a vasúti szállítási vállalatokat, és folyamatosan bővíti intermodális flottáját. A közelmúlt külső beszerzéseit követően (MacQuarie Rail, ROSCO Bohemia), a vasúti kocsik tulajdonosa évi több száz új építésű kocsival (40 láb, 60 láb, 80 láb, 90 láb – 12.192 m, 18.288 m, 24.384 m, 27.432 m) tartja növekedési ütemét az intermodális szegmensben.

„Közép-Kelet-Európa intermodális piaca növekszik, és ezzel egyidejűleg a mi flottánk is. Az Ermewa készen áll a kombinált árufuvarozásra az azt kiszolgáló vasúti kocsijaival” – erősítette meg Cyrille Guyon, az Ermewa SA közép-kelet-európai területi igazgatója.

Eközben az Ermewa-flotta intermodális vasúti kocsijai már olyan fontos kikötőkben teljesítenek szolgálatot, mint a horvátországi Rijeka és a szlovéniai Koper, lengyelországi és magyarországi útvonalakra indulva. A PKP Cargo International HU Zrt. is az Ermewa vasúti kocsijait – az újonnan gyártott Sggrss 80′ intermodális kocsikat – használja a Rijekába jutáshoz, és tervezik további ilyen típusú új építésű kocsik bérlését is. „Örömmel látjuk, hogy partnereink és szállítóink, mint az Ermewa, hisznek a kombinált árufuvarozás jövőjében, ezért bátran fektetnek flottájuk korszerűsítésébe, hogy biztosítsák a növekedésüket” – mondta Skierniewski Bogoslav, a PKP Cargo International HU vezérigazgatója.

A Baltic Rail vasúttársaság az Ermewa támogatásával lépett színre 2011-ben és indította be első intermodális szolgáltatását a Koperi Kikötőből. „Főleg 80′-as vasúti kocsikat használunk, mivel elsősorban óceánjáró szolgáltatással kapcsolódunk össze, de 60′-as kocsijaink is vannak, ami lehetővé teszi számunkra, hogy szükség esetén 45′-ös ládákat is elhelyezzünk – hangsúlyozta Stephen Archer, a Baltic Rail vezérigazgatója. – Továbbra is jelentős a kereslet a gyorsabb, megbízhatóbb és gazdaságosabb szolgáltatások iránt. Általános igény mutatkozik a kevésbé zsúfolt utakra és a környezetbarát közlekedési megoldásokra, ami ösztönzést ad a további átállásra a közúti közlekedésről a kombinált intermodális szállítások irányába.”

Az Ermewa modern, megbízható, digitális, intermodális vasúti kocsik széleskörű portfóliójával támogatja a Baltic Railhez hasonló vasúttársaságokat üzleti tevékenységük növelésében és e kihívás megoldásában.