NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az Ermewa SA folytatja beruházásait az intermodális flottába

Az Ermewa SA folytatja beruházásait az intermodális flottába

Virágzik az intermodális szállítás, amely megoldást kínál az intelligens logisztikai láncokra, és elősegíti a forgalom átterelését a környezetbarát vasútra. Ez igaz Kelet-Európára is.

Az Ermewa SA a megfelelő eszközökkel támogatja a vasúti szállítási vállalatokat, és folyamatosan bővíti intermodális flottáját. A közelmúlt külső beszerzéseit követően (MacQuarie Rail, ROSCO Bohemia), a vasúti kocsik tulajdonosa évi több száz új építésű kocsival (40 láb, 60 láb, 80 láb, 90 láb – 12.192 m, 18.288 m, 24.384 m, 27.432 m) tartja növekedési ütemét az intermodális szegmensben.

„Közép-Kelet-Európa intermodális piaca növekszik, és ezzel egyidejűleg a mi flottánk is. Az Ermewa készen áll a kombinált árufuvarozásra az azt kiszolgáló vasúti kocsijaival” – erősítette meg Cyrille Guyon, az Ermewa SA közép-kelet-európai területi igazgatója.

Eközben az Ermewa-flotta intermodális vasúti kocsijai már olyan fontos kikötőkben teljesítenek szolgálatot, mint a horvátországi Rijeka és a szlovéniai Koper, lengyelországi és magyarországi útvonalakra indulva. A PKP Cargo International HU Zrt. is az Ermewa vasúti kocsijait – az újonnan gyártott Sggrss 80′ intermodális kocsikat – használja a Rijekába jutáshoz, és tervezik további ilyen típusú új építésű kocsik bérlését is. „Örömmel látjuk, hogy partnereink és szállítóink, mint az Ermewa, hisznek a kombinált árufuvarozás jövőjében, ezért bátran fektetnek flottájuk korszerűsítésébe, hogy biztosítsák a növekedésüket” – mondta Skierniewski Bogoslav, a PKP Cargo International HU vezérigazgatója.

A Baltic Rail vasúttársaság az Ermewa támogatásával lépett színre 2011-ben és indította be első intermodális szolgáltatását a Koperi Kikötőből. „Főleg 80′-as vasúti kocsikat használunk, mivel elsősorban óceánjáró szolgáltatással kapcsolódunk össze, de 60′-as kocsijaink is vannak, ami lehetővé teszi számunkra, hogy szükség esetén 45′-ös ládákat is elhelyezzünk – hangsúlyozta Stephen Archer, a Baltic Rail vezérigazgatója. – Továbbra is jelentős a kereslet a gyorsabb, megbízhatóbb és gazdaságosabb szolgáltatások iránt. Általános igény mutatkozik a kevésbé zsúfolt utakra és a környezetbarát közlekedési megoldásokra, ami ösztönzést ad a további átállásra a közúti közlekedésről a kombinált intermodális szállítások irányába.”

Az Ermewa modern, megbízható, digitális, intermodális vasúti kocsik széleskörű portfóliójával támogatja a Baltic Railhez hasonló vasúttársaságokat üzleti tevékenységük növelésében és e kihívás megoldásában.