Iparágak széles skálájához biztosít egyedi raktármegoldásokat a cargo-partner

Iparágak széles skálájához biztosít egyedi raktármegoldásokat a cargo-partner

A nemzetközi szállítmányozó és logisztikai szolgáltató változatlanul elkötelezett a különböző iparágakhoz igazodó innovatív megoldások iránt. Világszerte stratégiai pontokon működő raktárain keresztül a cargo-partner speciális szolgáltatásokat kínál ügyfelei ellátási láncainak optimalizálása és működési hatékonyságának növelése érdekében.

Szlovákia: High-Tech logisztika autóipari beszállító számára

Szlovákiában a cargo-partner kiterjesztette együttműködését régóta meglévő, globális csúcstechnológiai gyártóügyfelével, amely elektromos autókhoz szállít alkatrészeket. Az ügyfél számára a négy szlovákiai, magyarországi és spanyolországi gyártási helyszín, valamint a németországi OEM-partner közötti fuvarozás koordinálása jelentette a fő kihívást, beleértve az üres kisalkatrész-konténerek (KLT-k) visszaszállítását is.

A gördülékeny lebonyolítás érdekében a cargo-partner központi raktározási és elosztási központot alakított ki dunaszerdaheyi „iLogistics” központjában, kihasználva a logisztikai szolgáltató kiterjedt európai közúti hálózatát. A cargo-partner jelenleg naponta mintegy 180 megrendelést kezel az autóipari beszállító számára. Ez magában foglalja a kormányrendszerek napi közúti beszállítását az ügyfél gyártóüzeméből a cargo-partner raktárába, valamint a raktározást, az OEM forgalmazási igényei alapján történő kimenő rendeléseket, az újracsomagolást és a KLT-k mosását a cargo-partner saját raktári mosógépével – mindezt a szigorú autóipari OEM-szabványoknak megfelelően.

Hong Kong: Dedikált e-kereskedelmi megoldás két kiskereskedelmi márka számára

A hongkongi csapat dedikált e-kereskedelmi központot alakított ki a cargo-partner 13 000 m²-es raktárában. Az átfogó megoldást két jól ismert koreai kiskereskedelmi márka számára hozták létre, amelyek termékeiket több e-kereskedelmi platformon, például a Shopify-on vagy Hongkong legnagyobb online vásárlási platformján, a HKTVmall-on keresztül értékesítik. Az együttműködés különösen nagy kihívás volt, mivel a termékeket a hét minden napján napi 24 órában árusítják, és a készletek átköltöztetésére rövid idő állt rendelkezésre. Ennek ellenére a cargo-partner sikeresen, összesen egy munkanap kieséssel kezelte az átállást és az ügyfelek raktárkezelő rendszereinek integrációját.

A készletszállítás hétvégén és ünnepnapokon zajlott, és a helyi raktárcsapatnak sikerült zökkenőmentesen integrálnia több mint 800 SKU-t (raktározáshoz használt cikkszámot) és csomagolóanyagot több mint 450 m²-en. Azóta a csapat naponta akár 3000 online B2C megrendelést is kezel, bizonyítva, hogy a vállalat képes gyors, személyre szabott megoldásokat nyújtani az ügyfelek e-kereskedelmi üzletáguk számára.

Németország: Zökkenőmentes ellátásilánc-menedzsment a kerékpárgyártáshoz

A Hamburg melletti Sottrumban található „iLogistics” központban a cargo-partner integrált logisztikai megoldásokat kínál a csúcskategóriás versenybicikliket gyártó ügyfele számára. A vállalat tengeri szállítmányozással importálja Ázsiából az alapvető fontosságú gyártási alkatrészeket, ami pontos leltárkezelést és tételkövetést igényel a gyártás érdekében.

A cargo-partner a konténerek nyomon követésétől a konténerek terminálon történő átvételének és a Sottrum raktárban történő fogadásának felügyeletéig gondoskodik a zökkenőmentes átmenetről. Rugalmas vámkezelési lehetőségek állnak rendelkezésre a terminálon és a raktárban (a T1-en keresztül). A cargo-partner emellett pontos leltárellenőrzést nyújt, rendszeresen ellenőrzi a referenciákat, és a váminformációkat, hogy a megfelelő áruk juthassanak azonnal a termelésbe. Az árukat a termelési ciklusokhoz szorosan igazodva készítik elő és szállítják ki, a vámköteles és vámmentes tételek egyidejű kezelése mellett.

Horvátország: Hatékony „e-fulfillment” támogatás játékforgalmazó ügyfél számára

Horvátországban a cargo-partner vezető játékforgalmazó ügyfelének nyújt hatékony e-kereskedelmi logisztikai támogatást a zágrábi „iLogistics” központból. Az ügyfélnél gyakran jelentkeznek szezonális kiugrások naponta több mint 500 megrendeléssel, ezért átfogó szolgáltatásra volt szükség vámnyilatkozattal, árucsomagolással és újracsomagolással együtt – a vállalat honlapján vállalt 24 órás kiszállítással.

A cargo-partner gördülékenyebbé tette a vámkezelést, csomagolást, újracsomagolást, valamint a promóciós standok összeszerelését – minden lépést pontosan és hatékonyan végrehajtva. Elkötelezett csapat gondoskodik a határidőre történő teljesítésről, míg a kifinomult EDI-kapcsolat minimalizálja a kézi adminisztrációs terhet, és megkönnyíti a napi több ezer adatcserét. A cargo-partner logisztikai támogatásának köszönhetően javult a játékforgalmazó működési hatékonysága, így jobban koncentrálhatott a fő üzleti céljaira: a beszerzés optimalizálására és az értékesítés növelésére. Ennek eredményeképpen a vállalat tovább terjeszkedhetett, megőrizte közben a pontos szállításokat.

Ausztria: Pótalkatrész-logisztika gépgyártó ügyfél számára

Ausztriában a cargo-partner nemzetközi gépgyártó ügyfelének segített centralizálni a pótalkatrész-logisztikát a bécsi repülőtérhez közel létesített fischamendi „iLogistics” központ kihasználásával. A gyártó a pótalkatrész-logisztikájának központosításával egyszerűsítette rendelésfeldolgozását, optimalizálta a szállítási határidőket az ügyfelei felé, valamint lehetővé tette a munkaszüneti napokon történő azonnali megrendeléseket is.

A legfontosabb követelmények közé tartozott a kis alkatrészek UV- és porvédett tárolása, valamint a raklapok, túlméretes és súlyos áruk tárolása – állandó páratartalom fenntartása mellett. Emellett a fischamendi „iLogistics” központ alapvető funkciói közé tartozott az oldalsó és hátsó bejáratokon keresztül történő időjárásbiztos be- és kirakodás. A cargo-partner három hónap alatt zökkenőmentesen, egyetlen hiba nélkül juttatott el 27 000 SKU-t több gyártóüzemből a logisztikai központba.