Új átvilágítási szolgáltatás a légi szállítmányozásban

Új átvilágítási szolgáltatás a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2–8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport-tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált.

Gyógyszeripari üzleti reggelit tartott a DSV

A DSV A/S egy piacvezető dán szállítmányozási és logisztikai vállalat, amely globális közúti, légi, tengeri szállítási és raktár-logisztikai szolgáltatásokat kínál. A vállalat hazánkban is az egyik legnagyobb szereplő, jelenlegi fejlesztésével pedig piacvezető szerepét tovább erősítheti. A magyarországi gyógyszeripar meghatározó szereplőinek részvételével, a DSV 2024. április 23-án, egy gyógyszeripari üzleti reggelin, oldott hangulatú beszélgetés keretein belül bemutatott egy olyan innovatív fejlesztést, amelynek köszönhetően olyan szolgáltatás tud nyújtani a vállalat a továbbiakban Vecsésen, amelyre hazánkban korábban még más szállítmányozási és logisztikai vállalat nem volt képes. Az eseményen debütált az az új szolgáltatás, amelynek segítségével már 2–8 Celsius-fokos hűtött térben is képesek lesznek átvilágítani a légi áruszállításra szánt árukat.

„Egyéves előkészület előzte meg az indulást, ami ráadásul új munkahelyeket is teremtett” – mondta Molnár Ákos, a DSV üzletfejlesztési vezetője.

A DSV Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett közvetlenül elhelyezkedő 900 négyzetméteres létesítménye tartalmaz egy 15–25 Celsius-fokos és egy 2–8 Celsius-fokos hűtött teret is. Ezek mellett rendelkezik egy cross-dock előtérrel is, amelyet két kapun keresztül lehet megközelíteni. Ezek a kapuk alkalmasak arra, hogy fogadjanak hűtőkonténert, kamiont, illetve akár kisautót egyaránt. A raktár korábban megkapta a Regulated Agent státuszt is. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a raktár alkalmas arra, hogy egy különösen védett státuszú lokációt létrehozva, a légitársaságok befogadják az innen kiáramló árukat utólagos ellenőrzés nélkül is szállításra. Az új fejlesztésnek köszönhetően pedig további szolgáltatással is bővül a létesítmény.

„Ügyfelekkel történő korábbi egyeztetéseink során kialakult bennünk az a kép, hogy sokszor küzdenek azzal a problémával, hogy 2–8 Celsius-fok között kezelendő gyógyszeráruiknak a légi elszállítása átvilágítási problémába ütközik. Ennek oka volt, hogy ez idáig Magyarországon nem volt olyan átvilágításra alkalmas röntgengép, amely 2–8 Celsius-fokos raktári környezetben üzemelt volna. Ha egy ügyfélnek eddig 2–8 Celsius-fokos kezelést igénylő gyógyszeráruja volt, amelyet légi úton szeretett volna elküldeni, akkor ez idáig vagy alternatív eszközökkel tudta ezt megtenni, vagy nem ebben a hőmérsékleti tartományban tette ezt meg, vagy elvitte Bécs repterére” – hangsúlyozta Molnár Ákos.

A DSV beruházásának köszönhetően megteremtette a lehetőségét annak, hogy minden hatósági szempontnak megfelelve, alkalmas legyen raktáruk arra, hogy 2–8 Celsius-fok közötti hűtött átvilágítási folyamatot végezhessen. Megnyitotta Magyarország első olyan GDP-elvek mentén működő gyógyszerraktárát, amely 2–8 Celsius-fokos környezetben átvilágítási szolgáltatást nyújt a gyógyszeripari ügyfelek számára.

„A 2–8 Celsius-fok közötti átvilágítási és raktározási szolgáltatás mellett lehetőséget tudunk nyújtani ambient, azaz 15–25 Celsius-fokos környezetben gyógyszeráruk raktározására is. Ezek mellett biztosítottak olyan további szolgáltatások is, mint a címkézés, thermoblankett palettákra tétele, vagy akár gyógyszeráruk ellátása passzív csomagolóanyaggal” – hívta fel a figyelmet a DSV üzletfejlesztési vezetője.

Kiemelt tapasztalat B2B területen

A DSV szállítmányozásban és logisztikában hazai, valamint nemzetközi szinten egyaránt több évtizedes, globális szinten is kiemelt tapasztalattal rendelkezik. A B2B szektor mára már megkerülhetetlen szereplője, többek között számos innovatív beruházásával, stabil pénzügyi hátterével és megbízhatóságával számos szektort támogat. Mostani fejlesztésük egyik kiinduló alapja volt, hogy a DSV legutóbbi akvizíciójának eredményeképpen örökölt egy a legmagasabb GDP kívánalmaknak megfelelő temperált, illetve hűtős gyógyszerraktárt.

„A mi gyógyszerprojektünk egyik alapja ez az örökölt raktárhelyiség volt. Szintén nagy szerepet játszott a hűtős tengeri osztályunk, amely évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik, kiváló alvállalkozói kapcsolatokkal és nagyon szerteágazó szolgáltatási portfólióval a reefer konténeres piacon. Ezeken túl a DSV globálisan rendelkezik gyógyszeripari ügyfélkapcsolatokkal is, amelyek szintén remek alapot képeztek arra, hogy belefogjunk ebbe a magyarországi Pharma projektfejlesztésbe” – emelte ki Molnár Ákos a fejlesztés hátteréről.