AkkuLog

Áruszállítás drónokkal

Áruszállítás drónokkal

A Dallas-ban működő Ameriflight – amely olyan ügyfelek számára üzemeltet kisrepülőgépeket, mint a FedEx, a UPS és a DHL – pilóta nélküli áruszállító drónok vásárlása mellett döntött: összesen 35 függőleges fel- és leszállásra alkalmas drónt kíván venni a Sabrewing Aircraft gyártótól.

A kiválasztott modell már megkapta a Szövetségi Légügyi Közlekedési Hatóság tanúsítványát, amelyet új üzleti lehetőségek felkutatására használnának az e-kereskedelmi elosztóközpontok középtávú feltöltésében.

A Rhaegal-A VTOL repülőgép 1 tonnányi légi árut képes szállítani, ennek köszönhetően ideális lehet a raktárbázisokba történő szállításokra. Egyik legnagyobb előnye, hogy négyszer gyorsabban lehet vele árut szállítani, mint egy teherautóval. Ennek köszönhetően a vállalatok jelentős költségmegtakarítást érhetnek el a repülőtéri transzferdíjak terén.

A Natilus már egy ennél jóval nagyobb, 4,7 tonnás drónnal is rendelkezik, amely 1448 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel. A startup szerint ugyan ezeket a gépeket még távoli irányítással kell kezelni, de a távoli jövőben önvezető üzemmódban közlekedhetnek.

A Sabrewing első vásárlója az Arabian Development and Marketing Corp. volt, amely 53 Rhaegal-A típusú, légi áruszállításra alkalmas drónt vásárolt mintegy 278 millió dollár értékben.