AkkuLog

Csarnok zöld alapokon

Csarnok zöld alapokon

Megkezdte a debreceni logisztikai csarnokának fejlesztését az Infogroup cégcsoport, az IGPark Debrecen ugyanis februárban megkapta az építési engedélyt. A fejlesztés különlegessége, hogy a BMW-gyár közelében megvalósuló csarnok építését és üzemeltetését is zöld alapokra kívánják helyezni.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ipari-logisztikai ingatlanfejlesztőként nem csupán a térségek gazdasági fejlődését tudjuk támogatni, de felelősségünk is van abban, hogy a parkjaink ökológiai lábnyomát a lehetőségeink szerint minimalizáljuk. Ez nyilván nem egyszerű, hiszen mégiscsak egy ipari környezetről beszélünk, de illeszkedve a cégcsoportunk ESG stratégiájába Debrecenben az eco-industrial koncepció megvalósítását tervezzük” – mondta Kovács Máté, a projekttársaság ügyvezető igazgatója.

A cég a már megszokott zöld megoldások – például napelem, napelempark – alkalmazása mellett olyan újszerű megoldásokat keres mind az épület, mind a környezet fenntartható megvalósításához, amelyeknek nemcsak a fejlesztés, hanem az üzemeltetési szakaszban is érezhető hatása lesz. Ennek első lépéseként az IGPark Debrecen esetében például úgy döntött a társaság, hogy a 23 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnok energiaszükségletét teljes egészében elektromos és alternatív energia biztosítja.