Centrum Csehországban

Centrum Csehországban

Egy teljesen automatizált, minden igényt kielégítő disztribúciós központtal bővíti a kapacitásait a DB Schenker a prágai repülőtér vonzáskörzetében, közvetlenül amellett az autópálya mellett, amely Németországot köti össze Csehországgal.

A tervek szerint a raktárbázisban bérelhető kapacitás is rendelkezésre fog állni, mindemellett pedig teljesen mértékben felkészítik az e-kereskedelemmel kapcsolatos kihívásokra. Az új logisztikai centrum magas fokú skálázható csomagelosztó rendszerrel (G-T-P), valamint egy kiterjedt és egy nagyteljesítményű szalagrendszerrel rendelkezik majd a szállítandó csomagok gyorsabb és hatékonyabb elosztása érdekében. A szükséges rendszert a Körber építi ki, ami biztosítja azt a szoftvert is, amely legalább 100 teljesen önműködő robotot fog irányítani (AMR).

Az új létesítményt várhatóan jövő nyáron adják át, ahol csúcsidőkben legalább 1000 operátor fog dolgozni. A DB Schenker úgy számol, hogy a beruházással jelentősen csökkenhetnek a szállítási idők, egyúttal terjeszkedhetnek a régióban.