Megérkeztek az elektromos autóbuszok Győr helyi közlekedésébe

Megérkeztek az elektromos autóbuszok Győr helyi közlekedésébe

Lezárult annak a 13 darab elektromos meghajtású, BYD K9UD típusú autóbusznak a beszerzési és töltőkiépítési projektje, amely a Győrben élő több mint 132 ezer ember számára teszi komfortosabbá a közösségi közlekedést.

A Volánbusz a HUMDA Zöld Busz Program támogatásának köszönhetően 2022. április 1-jén 60 darab elektromos autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést, melyek közül 13 darab BYD K9UD típusú jármű Győr helyi közlekedésében javítja a személyszállítási szolgáltatás színvonalát – hozzájárulva a fenntartható közösségi közlekedés megteremtéséhez. A BYD Europe B.V. által gyártott e-buszok június második felében állnak a megyeszékhely utasainak rendelkezésére. A kényelmes, korszerű, környezetkímélő utazási körülményeket biztosító járművek a Révai Miklós utcai végállomásról kiinduló autóbuszvonalak többségét érintik.

A projektnek köszönhetően a 91 darabos helyi járműállományból 13 darabot cserél le a közlekedési vállalat, a flotta átlagéletkora 12,9 évről 9,8 évre csökken. A beszerzés összértéke közel nettó 2,1 milliárd forint, amely a Zöld Busz Program csaknem 75 százalékos mértékű, vissza nem térítendő támogatásával valósult meg. Az autóbuszok töltőberendezését a Volánbusz konzorciumi partnere, a Mobiliti Volánbusz Kft. építette ki a Volánbusz győri telephelyén.