Hatékony és stabil összeköttetés Csehország és Törökország között

Hatékony és stabil összeköttetés Csehország és Törökország között

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) bővítette intermodális hálózatát az új TransFER Budapest–Brno összeköttetésének és a már meglévő Budapest–Köseköy TransFER összeköttetésének járatsűrítésével: hetente kétszer bonyolítható le az áruszállítás Törökország ázsiai feléről közvetlenül Magyarországra és onnan Csehországba.

A brnoi konténerterminál és a budapesti BILK közti vasúti összeköttetés gyors, mindössze 12 órás tranzitidőt biztosít. A TransNET-en keresztüli kapcsolattal Koperrel gyorsan, megbízhatóan és kedvezően huzalozhatóak össze az adriai kikötővárosok és Csehország, illetve Szlovákia termináljai.

Ezzel együtt tovább kell erősíteni a Törökországba tartó útvonalakat is, ezért az RCG megduplázta a Budapest–Köseköy közötti TransFER összeköttetését heti két körjáratra. Az új TransFER Budapest–Brno Anatóliával és Közép-Ázsia/Kína közti útvonalának lehetőségével egész Nyugat-Európa gazdasági központjai és a teljes eurázsiai térség a cégcsoport hálózatához csatlakozik.

Mindenekelőtt a Pasifik Eurasiaval, a Török Állami Vasút TCDD kezelőjével létrejövő új partnerség a Köseköy-i terminálon fontos láncszem a Törökországból, illetve az oda és tovább a FÁK-ba, egészen Kínáig történő szállítás megerősítésében.