Mindig nyitottan az új kihívásokra

Mindig nyitottan az új kihívásokra

Milyen problémákra keresnek megoldásokat a vasútvállalatok a telematika segítségével? Mit javasol az iData ezekre a vasúti igényekre, milyen együttműködési keretek között? A Vasúti fuvarozás konferencián ezekre a kérdésekre adott válaszokat Joó Hajnalka, a társaság kiemeltügyfél-menedzsere esettanulmányokon keresztül.

Az iData saját maga fejleszti és gyártja eszközeit, így a partnerek igényei alapján velük együtt gondolkodva, közösen tudják kitalálni azokat a megoldásokat, amelyek ügyfeleik piaci versenyhelyzetét javítják. Folyamatosan, heti szinten tárgyalnak a vasúttársaságokkal, újabb és újabb megvalósításra váró ötletek születnek, miközben a felmerülő problémákra, a működésből adódó kihívásokra javasolnak és nyújtanak megoldásokat.

Az egyik partnerük például digitalizált formában, önálló kimutatásokban szerette volna látni a kollégák munkavégzésére vonatkozó összes adatot, amire az iData fejlesztői rövid időn belül szállították is a megoldást.

A vasúti munkagépeket áramtalanítják, így a fedélzeti egység nem kap áramforrást, ezért nem tudnak azonnali riasztást adni például üzemanyag-figyelés esetén. Elindult a beszélgetés az iData és az ügyfél között egy napelemes megoldásról, ami biztosítja a folyamatos áramellátást.
A mozdony tetejére szerelt napelem ugyanis folyamatosan tölti a GPS-t, ezáltal egyetlen másodpercre sem szűnnek meg a jelek, és a partnerük riasztást kaphat bármilyen visszaéléssel kapcsolatosan.

Ha a napelem valamiért nem működne, az iData más forrásból is tudja biztosítani a fedélzeti egység működését: egy pluszeszközzel áll rendelkezésre, lényegében plusz GPS-szel és akkumulátorral, amelyről – a mozdony áramtalanítása esetén – tölthető a meglévő akkumulátor.

Az iData felé folyamatosan érkeznek az újabb és újabb igények. Az egyik ilyen a kézzel írt menetlevél elektronikus kiváltása telematika segítségével.

 

iTrack vasúti megoldások

  • Mozdonyvezető-azonosítás
  • Nyomkövetés
  • Áramfelvétel-figyelés
  • Ütközésfigyelés
  • Üzemóra-figyelés
  • Szondás üzemanyagmérés