A UPS Healthcare Németországban nyitott egészségügyi logisztikai központot

A UPS Healthcare Németországban nyitott egészségügyi logisztikai központot

A Magyarországon is jelentős operációval rendelkező UPS Healthcare megnyitotta első németországi egészségügyi logisztikai létesítményét Giessenben. A 27 200 m2-es, helyes gyógyszergyártási gyakorlatnak (GMP) és helyes gyógyszer-nagykereskedelmi gyakorlatnak (GDP) megfelelő raktárterület több mint 30 ezer raklap elhelyezését teszi lehetővé. A különböző egészségügyi termékek 2 és 8, valamint 15 és 25°C közötti hőmérsékleten, illetve akár -20°C fokon is tárolhatók.

„A ma megnyitott raktárunk segítségével egy valóban páneurópai hűtőlánchálózatot hoztunk létre, amely végponttól végpontig nyújt egy sor minőségi, speciális tárolási és kezelési szolgáltatást – mondta John Bolla, a UPS Healthcare globális logisztikai és disztribúciós üzletágának elnöke. – Az első németországi létesítményünk megnyitásával nagyobb láthatóságot és ellenőrzést tudunk biztosítani annak érdekében, hogy ügyfeleink kritikus termékei a megfelelő időben és a megfelelő hőmérsékleten jussanak el a betegekhez.”

Az épületet a fenntarthatósági elvek legmesszebbmenőbb figyelembevételével tervezték: a létesítményre épített napelemes rendszer évente több mint 850 ezer kWh villamos energiát képes előállítani, többet, mint amennyit felhasznál.

Az új létesítmény stratégiai elhelyezkedése révén hozzáférést nyújt a gyorsan növekvő európai egészségügyi piacokhoz, így többek között a UPS Healthcare Budaörsön található hazai központjához is közvetlen kapcsolatot biztosít, amely a cég egyik legjelentősebb hubja a térségben.

A gyógyszeripari, orvostechnikai eszközök és biotermékek gyártóinak egyre nagyobb szükségük van termékeik időkritikus és hőmérséklet-érzékeny logisztikájára, ugyanis a biológiai terápiás gyógyszerek globális piaca a 2020-as 285,5 milliárd dollárról 2025-re várhatóan 421,8 milliárd dollárra fog nőni. Ebben segíti a gyártókat az új létesítmény, valamint a cég globális és régiós hálózata.

A UPS Healthcare 2023-ban több mint 200 ezer m2 raktárterületet hoz létre, amelynek mintegy fele Európában lesz. A meglévő 217 létesítménnyel együtt ez összesen több mint 1,5 millió m2 cGMP- és GDP-konform egészségügyi forgalmazási területet biztosít 37 országban és területen. E beruházások révén a UPS Healthcare 2023 végére több mint kétszeresére növeli jelenlétét az egészségügyi piacon 2020-hoz képest.

A UPS európai légi csomópontjához, a kölni Bonni repülőtérhez és a UPS Healthcare európai központjához, Roermondhoz való közelsége révén a létesítmény rövidebb tranzitidőt biztosít az ügyfelek számára, ami jelentősen megnövelheti a termelési időablakokat, másnapi kézbesítést tesz lehetővé Európa területének 80 százalékára, illetve hozzáférést biztosít a kontinens főbb tengeri kikötőihez is, köztük Rotterdamhoz, Antwerpenhez és Amszterdamhoz.