UPS: több mint 20 millió eurós befektetés

UPS: több mint 20 millió eurós befektetés

A UPS Healthcare 20 millió eurós beruházással több mint 200 korszerű, hőmérséklet-szabályozott járművet vásárol, hogy bővítse hűtésilánc-képességeit jelentős európai egészségügyi piacain, Olaszországban, Franciaországban, Hollandiában és Magyarországon.

A legmodernebb biológiai és speciális gyógyszeripari termékek precíz hűtőlánc-logisztikát igényelnek, hogy ezáltal a betegek számára kritikus termékek időben és megfelelő hőmérsékleten jussanak rendeltetési helyükre. Mivel Európában jelenleg a gyógyszeripari termékek 80 százaléka hőmérséklet-szabályozott szállítást igényel, a hűtőláncszállításra minden eddiginél nagyobb szükség van. A UPS ezért úgy döntött, hogy elkötelezi magát az egészségügyi logisztikába történő újabb beruházás mellett.

Magyarország a UPS szárazföldi hűtőlánchálózatának egyik fő csomópontja és a UPS Healthcare budaörsi központja a vállalat kulcsfontosságú létesítménye a régióban a közép-kelet-európai import és export terén.

Az új járművek a UPS több mint 1100 hűtőgépjárműből álló, jelenleg is a világ legnagyobbjának számító flottáját bővítik és korszerűsítik tovább. Minthogy a hűtőláncpiac értéke 2030-ra előrejelzések szerint eléri a 23,7 milliárd dollárt, ezek a távolsági és utolsó mérföldes szállításokat egyaránt támogató eszközök elengedhetetlen szerepet játszanak majd az európai egészségügyi ágazat növekvő igényeinek kielégítésében.

A két hőmérsékleti szintet biztosító járművek 2–8 Celsius-fok és 15–25 Celsius-fok közötti tárolásra alkalmasak, így megbízható és biztonságos szállítást garantálnak a nagykereskedők, kórházak és gyógyszertárak számára. Az eszközök helyes nagykereskedelmi gyakorlatnak megfelelő szolgáltatása átfogó beszállítói menedzsmentet és digitális minőségirányítási rendszereket tartalmaz.

A UPS Healthcare egészségügyi hálózata 2023-ban meghaladta az 1,7 millió négyzetmétert, amivel a cég több mint duplájára növelte a raktárterületét 2020-hoz képest. Több akvizíció révén a UPS Healthcare kibővítette a végponttól végpontig tartó hűtőláncképességét, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy rugalmasabban érjenek el új piacokat.

„Legyen szó kis csomagokról vagy nagy raklapokról, páneurópai, végponttól végpontig tartó hűtőlánchálózatunk a legösszetettebb egészségügyi termékek kezelésére is alkalmas. A hatóanyagok szállításától vagy a kórházakba, laboratóriumokba, gyógyszertárakba és betegekhez történő utolsó mérföldes kiszállításoktól kezdve a leginkább idő- és hőmérséklet-érzékeny ellátási láncok egyszerűsítése érdekében biztosítjuk a legmaximálisabb ellenőrzést, az alkalmazkodóképességet és a valós idejű nyomon követést” – mondta Felipe Morgulis, a UPS Healthcare európai és latin-amerikai régiójának elnöke.