Új logisztikai és disztribúciós vezető a UPS egészségügyi üzletága élén

Felipe Morgulist nevezték ki a UPS Healthcare logisztikai és disztribúciós üzletágának elnökévé Európában és a latin-amerikai országokban. A cég olaszországi központjában dolgozó szakember közvetlenül John Bollának, a UPS Healthcare elnökének jelent majd.

Morgulis a közeljövőben a UPS egészségügyi logisztikai hálózatának további bővítésében vesz részt. A vállalat az idén mintegy 200 ezer m2 raktárterülettel bővül, amelynek mintegy fele lesz Európában. Az üzletág 2023 végére több mint kétszeresére növeli az egészségügyre szakosodott létesítményeinek alapterületét 2020-hoz képest.

„A növekedésünk folyamatos, így tudunk megfelelni az ügyfeleink igényeinek, amelyek minden eddiginél nagyobbak. Olyan végponttól végpontig tartó szolgáltatást kínálunk, amelyre jelenleg csak a mi piacvezető hálózatunk és technológiánk képes, és nem tervezünk megállni a fejlődésben” – mondta Morgulis.

A szakember ezt megelőzően a Bomi Group operatív alelnökeként a dél-európai (Olaszország, Spanyolország, Portugália, Franciaország és Törökország) és latin-amerikai (Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador és Peru) operatív és kereskedelmi tevékenységekért volt felelős. A brazil állampolgárságú Morgulis 2022-ben csatlakozott a UPS-hez, amikor az felvásárolta a Bomi Groupot. A szakember azóta a növekedés előmozdításában segítette a vállalatot, többek között a Transport Chabas Santé közelmúltbeli felvásárlásával Dél-Franciaországban, Európa egyik legnagyobb egészségügyi logisztikai létesítményének megnyitásával Spanyolországban, valamint a vállalat helyi hálózatai fenntarthatósági tanúsítványainak megszerzésével Olaszországban és Brazíliában.

„Felipe jelentős tapasztalattal rendelkezik az egészségügyi logisztika területén, és az iparágunk nagy elismerésnek örvendő szaktekintélye – mondta John Bolla, a UPS Healthcare elnöke. – Az ő vezetése döntő fontosságú lesz abban, hogy olyan páneurópai hűtőlánchálózatot építhessünk ki, amely képes lesz a következő generációs gyógyszeripari termékek és biológiai terápiák szállítására.”