Trans-Sped: bővülés a borsodi régióban

Trans-Sped: bővülés a borsodi régióban

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében több mint 230 logisztikai szakembert alkalmazó Trans-Sped folyamatos fejlődésének köszönhetően ettől az évtől tovább erősíti jelenlétét a miskolci térségben. A cégcsoport legújabb raktár-logisztikai szolgáltatást nyújtó bázisát 2023 elején Szirmabesenyőn indította el, ezzel tovább bővítve a régióban a vállalat logisztikai szolgáltatásait.

A tiszaújvárosi termeléslogisztikai és miskolci raktár-logisztikai szolgáltatása mellett most egy új, 5400 m2 területű raktárközpontot nyitott a Trans-Sped Szirmabesenyőn. Az új raktári lokáció nemcsak területi bővülést hozott a cégnek, de új munkahelyeket is teremtett a régióban, és a tervek szerint további növekedés várható.

Új raktári lokáció

Az ügyfeleknek 16 soros, 13 500 tárhelyes, keskenyfolyosós tárolási lehetőséget biztosítanak, a raktárcsarnokban pedig iroda- és szociális helyiségek támogatják a raktárközpont működését. A 12 méteres belmagasság és a négy gyorskapus rámpa lehetővé teszi a hatékony tehermozgatást, a raktárkészletek kezelését és az árucikkek szakszerű tárolását. Optimalizálva a raktározási hely kihasználtságát, a raktári munkafolyamatokat két indukciós targonca segíti. „A normálpalettás operáció mellett slip sheet palettákat is kezelünk: egy speciális adapter segítségével tesszük az árut a palettára és tároljuk be a raktárba. Ezzel a megoldással a szállítás során a partnerünk jelentős helyet takarít meg a fuvareszközön, így kisebb költséggel teljesíthető az áru eljuttatása a raktárba. Ez csökkenti nem csupán a szállítási költségeket, hanem közvetetten a károsanyag-kibocsátást is. A Trans-Spednél elkötelezettek vagyunk a fenntartható logisztika iránt, és a lehető legtöbb lépést megtesszük annak érdekében, hogy a logisztikai folyamataink minél kisebb környezetterheléssel járjanak” – mondta Szántó Csaba, a Trans-Sped Kft. logisztikai igazgatója.

Kiemelkedő ügyfélkezelés

A vállalat a miskolci régióban is prioritásként kezeli a rugalmas alkalmazkodást az ügyfelek igényeihez – mint ahogy az az egyik nagynevű kéziszerszám-gyártó partnere esetében is megfigyelhető. A Trans-Sped raktár-logisztikai szolgáltatása lehetővé teszi például, hogy a raktári operáció teljesen a gyártóra épüljön. Ennek következtében a raktározási folyamatok teljes mértékben képesek illeszkedni a gyártó termelési folyamataihoz, biztosítva, hogy a telephely ne csak raktározásra, hanem akár termeléskiszolgálásra is alkalmas legyen.