NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Két évre szóló megállapodás a fémhulladék vasúti fuvarozásáról

Két évre szóló megállapodás a fémhulladék vasúti fuvarozásáról

Keretmegállapodás aláírásával erősítette meg évtizedes eredményes együttműködését az Alcufer Kft. és MÉH Zrt. a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt.-vel és a Rail Cargo Logistics – Hungaria (RCL-HU) Kft.-vel.

A 2021 végéig terjedő időszakban nyújtandó szolgáltatások feltételeit rögzítő dokumentumot Horváth Ferenc, az Alcufer ügyvezető igazgatója, a MÉH igazgatósági tagja, Boda Gábor, a MÉH Zrt. általános igazgatója és Simó Zoltán az Alcufer Kft. termelési igazgatója, valamint Körös Norbert és Kotiers Román, az RCH igazgatóságának tagjai, továbbá Márta Gábor, az RCL-HU ügyvezetője és Zagyi János, a társaság logisztikai igazgatója látták el kézjegyükkel.

A fémhulladék begyűjtésében, kereskedelmében és hasznosításában meghatározó szerepet játszó győri székhelyű vállalatcsoport évente több mint 600 ezer tonna újrahasznosítható hulladékot forgalmaz. A most aláírt szerződés szabályozza annak a feltételeit, hogy évente átlagosan mintegy 450 ezer tonna fémhulladékot az RCH fuvarozzon az RCL-HU költségviselésében.

Az Alcufer 36 telephelyével, 4000 gyűjtőkonténerével országos lefedettséggel tevékenykedik Magyarországon. A főként szórt küldeményes forgalmakat az RCH ugyancsak országos lefedettségű szolgáltatásával bonyolítja le. Az autó-, gép-, építő- és elektronikai iparból, termelőüzemekből, továbbá kommunális szolgáltatóktól származó hulladékvas, fémhulladék elszállítását az egyes kocsi fuvarozás piacvezető vállalata egyenletes teljesítménnyel biztosítja. Az együttműködés a belföldi és a határokon átívelő forgalmakra egyaránt kiterjed.

A szerződő felek között létrejött stratégiai keretmegállapodás célja a vasút-logisztikai tevékenység hatékonyságának növelése, valamint további vasút-logisztikai szinergiák megteremtése, szem előtt tartva a környezetvédelmet. Az aláírt megállapodás felöleli a fuvarozási és az iparvágányi szolgáltatások díjazását, a kocsibiztosítás és a zártvonatok továbbításának feltételeit egyaránt.