Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Közlekedési Szövetség

Mozaik
A Magyar Közlekedési Szövetség (MKSZ) 2018. február 13-án megtartott tisztújító közgyűlésén dr. Várszegi Gyula elnök mandátumát egyhangúlag, kétéves időtartamra meghosszabbították.

Az e-útdíj rendszer tapasztalatai

Mozaik
Február 27–28-án, az Aquaworld Resort Budapest konferenciatermében 25. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumot, amelyen az elektronikus útdíjszedési rendszer fél évtizedes tapasztalatai is terítékre kerülnek.

Öt új Duna-híd épül

Mozaik
Már tervezik vagy meg is kezdték a kivitelezését annak az öt új hídnak, amelyek összeköttetést biztosítanaka Duna két partja között, míg a hatodik, a váci csupán tanulmánytervben szerepel.

Tisztújító Közgyűlést tartott a Magyar Közlekedési Szövetség

Mozaik
A városi közlekedési társaságokat és a közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatókat is a tagjai között tudó Magyar Közlekedési Szövetség 2018. február 13-án tisztújító Közgyűlést tartott.

Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft.

Mozaik
"Olyan gyártóüzemet építenek Újhartyánban, amely a világ legmodernebb létesítményei közé fog tartozni."

Új gyárat épít a Continental Magyarországon

Közút, Mozaik
A Continental egy újabb gyárat létesít Magyarországon az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. 100 millió eurós beruházást terveznek. 

Új beruházás az Audinál: kutatás-fejlesztési központ épül Győrben

Mozaik
Jubileumi év kezdődött az Audi Hungaria számára: Az Audi 25 évvel ezelőtt, 1993. február 18-án alapította meg hivatalosan győri vállalatát.

Atomváros e-busz garázzsal

Mozaik
Pakson is slágertéma az elektromobilitás, melynek jegyében 400 négyzetméteres e-autóbusz garázst készül építeni az önkormányzat. Az erőmű persze itt is „játszik”, csak nem az atom, hanem a nap…

Josie Pepper világít, integet… és útba igazít

Mozaik
Egy humanoid, mesterséges intelligenciával rendelkező robotot tesztelnek a müncheni Franz Josef Strauss repülőtéren, a robot az utasok útba igazításában nyújt majd segítséget.

Mars-szimulációt tart a DB Schenker és az Osztrák Világűrfórum

Mozaik
Kiemelten érzékeny űrben használatos eszközök szállítása Ománba • Nemzetközi Mars-szimuláció a Missziós Támogató Központ irányításával.

Pécs beszáll a repülőgépgyártásba

Mozaik
Megkezdődött a Pécs-Pogány-i reptér mellett a Magnus Aircraft új repülőgépgyárának építése.

Virágzik a fémöntvényből készült modell-teherautók piaca

Mozaik
Akárcsak valódi nagy testvéreik, úgy a Scania fémöntvényből készült modell-teherautók iránt is jelentős a kereslet.

Március 10-ig lehet jelentkezni a MÁV duális egyetemi képzésére

Mozaik, Vasút
A duális képzésben részt vevő hallgatók tanulmányaik teljes idejére havonta akár több mint 103 ezer forintotis kaphatnak a vasúttársaságtól.

A világon elsőként egy Ford autógyár szerelőszalagján áll munkába a ‘Vasember’

Mozaik
A testen viselhető külső váz segítségével a felhasználók könnyebben mozgathatnak nehéz tárgyakat. Most pedig – a világon először – ez az eszköz egy autógyár szerelőszalagja mellett is megjelenik.
Loading...