Jön az új Vámtörvény

Mozaik
A korábbi háromszintű (uniós vámjogszabályok – hazai vámjogszabályok – Ket.) eljárásjogi szabályozással ellentétben 2018. január elsejétől kétszintű eljárásjogi szabályrendszer kerül bevezetésre.

Ötmilliárdból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft.

Mozaik
A keddi alapkőletétel előtti sajtótájékoztatón a VEAS Kft. ügyvezetője elmondta, hogy jelenleg két üzemcsarnokban mintegy 17 ezer négyzetméteren, 770 dolgozó gyárt ipari elektronikai termékeket.

A Federal-Mogul Motorparts bevezeti a kibővített Champion termékskálát

Mozaik
Az ugrásszerűen kibővült termékválasztékon túl a Champion márka mostantól innovatív hagyományos és kiskereskedelmi programokat is kínál.

Főként infrastrukturális témákról tárgyalt a bolgár, a román és a görög miniszterelnök a szerb elnökkel

Mozaik
A négy fél célja az, hogy fejlessze az együttműködést a közlekedés, az infrastruktúra és az energetika terén.

Próbaper indulhat az EKÁER-bírságok miatt

Közút, Mozaik
Az akció során a szervezet több olyan kérdést is tisztázni szeretne, amely később egyfajta precedens értékkel bírhat.

Kiépítik a déli iparterület alapinfrastruktúráját Egerben

Mozaik
A fejlesztéssel javítják az Eger-Füzesabony vasúti fővonal, a rendező-pályaudvar és az Eger-Putnok vasútvonal által határolt, mintegy 20 hektáros terület közművesítését és megközelíthetőségét.

A turisztikai szektor infokommunikációs fejlesztéséről egyeztettek 

Mozaik
Az NFM a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával szakmai párbeszédre hívta össze az ágazat meghatározó szereplőit és szervezeteit 2017. november 28-án.

A térség legfőbb kínai exportőre kívánunk lenni

Mozaik
Magyarországnak reálisan kitűzhető célja, hogy Közép-Európában Kína legfőbb exportpartnere legyen, - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

Varga: Magyarország és a Siemens együttműködése kiemelkedően eredményes

Mozaik
Magyarország és a Siemens már több mint egy évszázados együttműködése nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően eredményes - mondta el a nemzetgazdasági miniszter.

Támogató eljárást indít hétfőtől a NAV a mikrovállalkozásoknál

Mozaik
Azokat az adózókat is felkeresi a NAV, akik az ekáer adatok szerint jóval nagyobb összegben hoztak be az EU más tagállamából árut, mint amennyit az áfabevallásukban feltüntettek.

Új autóipari gyáregységet avattak Kecskeméten

Mozaik
Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group 30 milliárd forintos beruházással új gyáregységet nyitott Kecskeméten, a fejlesztés 500 új munkahelyet teremt.

Megkezdte működését a DAF új fülkefényező üzeme

Mozaik
November közepén hivatalosan is átadták a százmilliós beruházás eredményeként elkészült új üzemeta belgiumi Westerlo városában.

Átadták az RCH idei tanulmányi ösztöndíjait

Mozaik
A „Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíj Program” célja a kiváló eredményt elérő tanulók elismerése és támogatása, a tehetségmenedzsment elősegítése a Budapesti Osztrák Iskolában.

Gyárat épít Debrecenben a német Krones AG

Mozaik
A repülőtér melletti déli ipari övezetben csaknem 15 milliárd forintos beruházással felépülő gyárral 500 új munkahelyet teremtenek.
Loading...