Komplex megoldások a közúti árufuvarozásban

Komplex megoldások a közúti árufuvarozásban

Az Eurowag csaknem három évtizedes múltja sikerrel alapozta meg azt a fejlesztési irányt, amely egy magas szintű rendszer- és adatintegrációval az iparág egyszerűsítését, hatékonyabbá és környezetbarátabbá tételét célozza meg. A vállalat rohamos léptékű fejlődéssel és folyamatos akvizíciókkal erősítve pozícióját mára Európa számos országában képviselteti magát.

Balogh Ádám, az Eurowag W.A.G. Payment Solutions a.s. Magyarországért felelős igazgató szerint a három leglényegesebb szempont, amely a vállalat valós piaci értékét megmutatja: a jövőkép, a cégcsoport szolgáltatásainak széleskörűsége, komplexitása és a közúti árufuvarozásra gyakorolt hatása.

Az elmúlt évek alatt számos piacvezető márka akvizíciójával az Eurowag megkerülhetetlen piaci szereplővé vált. A cégcsoport a teljes szállítmányozási folyamatot lefedi magas szintű üzleti megoldásokkal a hagyományos és alternatív üzemanyag-fizetéstől kezdve, az útdíjfizetésen, az adó-visszatérítésen, a telematikán, a TMS rendszereken és a navigáción át, a finanszírozást támogató pénzügyi szolgáltatásokig.

A felsorolt megoldások nemcsak a járművek kihasználását és a célfuvarok teljesítését könnyítik meg, hanem a közúti árufuvarozás minden területén hasznos támogatást nyújtanak mind a tulajdonosoknak és az irányítóknak, mind az adminisztrációt végzőknek és a gépkocsivezetőknek.

– Indulás előtt támogatjuk a fuvarok költségkalkulációját és az útvonaltervezést, biztosítást kötünk úgy járműre, mint sofőrre, illetve finanszírozzuk az ügyletet. Útközben navigációval, üzemanyag- és útdíjfizetési szolgáltatásokkal, parkolási és kamionmosási lehetőségekkel, komp- és híddíjak megfizetését támogató rendszerrel, valamint telematikai szolgáltatások széles skálájával járulunk hozzá a sikeres célba éréshez. Amikor pedig a jármű teljesítette a fuvart, és hazatér, áfa- és jövedékiadó-visszaigényléssel tudunk segíteni a cégeknek abban, hogy visszakapják a pénzüket az EU legtöbb országából. A vállalkozás forgótőke-állományának javítása érdekében faktoringszolgáltatást és rugalmas fizetési feltételeket kínálunk – mutatta be Balogh Ádám.

A piac aktuális kihívásaira a cégcsoport az évtizedek alatt megszerzett tudás és érték egy platformon való megjelenítésével kíván reagálni.

Miközben a fuvarozási ipar komoly pénzeket mozgat meg, a gyakorlati oldalról nézve túlzottan analóg. Egy tranzakció végrehajtásához számos adminisztrációs feladat is társul, miközben a kis- és középvállalkozások gyakran nem férnek hozzá a komolyabb technológiai megoldásokhoz. A flották 30 százaléka rakomány nélkül fut, és a nap végén megtermelt margin is mindössze 3–5 százalék. Emellett pedig az iparág szén-dioxid-kibocsátása jelentős mértékben hozzájárul az üvegházhatás felerősödéséhez. Ezen a jellemzően alulfinanszírozott piacon a pénzügyi mozgástér is szűk, így egy átfogó megoldáscsomag jelentős lendületet adhatna az erőforrások optimalizálásának a közúti árufuvarozásban.

– Ebben a töredezett ökoszisztémában sok érdekelt fél vállal szerepet úgy a szolgáltatói, mint a felhasználói oldalon. Az előbbiek közül a legismertebbek az energia- és üzemanyag-szolgáltatók, a pénzügyi és biztosítási intézmények, a járműgyártók és -forgalmazók, a hatóságok, a speditőrök, a szoftverszolgáltató és adatintegráló cégek. A felhasználói oldalon pedig ott vannak a tulajdonosok, a flottamenedzserek, a diszpécserek és a sofőrök. Mindkét félnek szüksége van a másikra, és ami még fontosabb: ebben a töredezett gazdasági rendszerben mindkét félnek szüksége van támogatásra – összegezte a szakember.

Az Eurowag víziója tehát, hogy elsőként hozzon létre egy olyan digitális platformot, amely egy mesterséges intelligencia alapú megoldással egyetlen integrált rendszerben minden érdekelt fél igényét magas hatékonysággal képes kielégíteni, mindezt havi előfizetéses konstrukcióban kínálva. A platform segít összekötni a piac szereplőit, és lehetővé teszi, hogy a közúti fuvarozók és szállítmányozók egyszerűsítsék a működésüket, magasabb jövedelmezőséget érjenek el és végül, de nem utolsósorban hozzájáruljanak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

 

Cégnévjegy

Az Eurowag Groups s.a. londoni tőzsdén jegyzett, prágai központú társaság küldetése, hogy zöldebbé, egyszerűbbé és hatékonyabbá tegye az Európát átszelő több millió tehergépjármű működését. Ennek érdekében az Eurowag modern digitális technológiákon alapuló termékeket és szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, a hagyományos és alternatív üzemanyag-fizetéstől, az elektromos járművek töltésétől és az útdíjfizetéstől kezdve, az adó-visszatérítésen, a telematikán és a navigáción át, a pénzügyi szolgáltatásig és a tiszta mobilitási tanácsadásig.