Zökkenőmentesen az EU országaiban – interjú Balogh Ádámmal, az EUROWAG - W.A.G. payment solutions a.s. Magyarországért felelős igazgatójával

Zökkenőmentesen az EU országaiban – interjú Balogh Ádámmal, az EUROWAG - W.A.G. payment solutions a.s. Magyarországért felelős igazgatójával

A mostani, októberi 17,6 százalékos útdíjemelést követően, 2024-től az európai uniós szabályozás harmonizációja révén megváltozik az útdíjszámítás módszertana is, ami további emelkedést fog eredményezni a közúti fuvarozók számára. Ezekkel összefüggésben az Eurowag EVA útdíjszolgáltatása, amely átfogó, komplex megoldást nyújt útdíjfizetésre, flottamenedzsmentre és az üzemanyagkártyával való visszaélés megelőzésére, kiemelt fókuszt kap az év hátralévő részében.

– Tavasszal vezették be a magyar piacon az Eurowag útdíjmegoldását. Mi mindent foglal magában az EVA szolgáltatás?

– Az Eurowag az útdíjfizetés utólagos számlázásának és fizetésének kényelmét kínálja ügyfeleinek: számukra hitelt nyújtunk, nem kell foglalkozniuk a szolgáltatások előre történő kifizetésével és annak ellenőrzésével, hogy van-e elég keretük a számlájukon. Az integrált EVA megoldás legelismertebb tulajdonsága az európai elektronikus útdíjszedési szolgáltatás (EETS) tanúsítása 6 európai országban, ezáltal egyetlen fedélzeti egységen (OBU) keresztül lehet útdíjat fizetni Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Belgiumban, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban, kiválasztott hidakon, valamint az A1 és A4 lengyel autópályákon. Ráadásul a közeljövőben további 3 országgal (Szlovákia, Spanyolország és Portugália) bővül a szolgáltatásunk.

– Miért előnyös az EVA fedélzeti egységgel közlekedni?

– A több országot átfogó egyetlen OBU megkönnyíti a fuvarozók számára a flotta üzemeltetését és kezelését, egyszerűsíti a járművezetők számára a munkát, a készülékek kezelését, és lehetővé teszi, hogy mindent egyetlen ügyfélportálon, távoli eléréssel lehessen követni. Ezenkívül növeli a közúti biztonságot is, mert a szélvédőn lévő kevesebb egység jobb látási viszonyokat biztosít a járművezetőnek.

– Miben nyújt többet az EVA a piac egyéb hasonló szolgáltatásainál?

– Az EVA egység ingyenes megoldása a szabadalmaztatott FuelGuard technoló-gia, amely összehasonlítja, hogy az üzemanyagkártya-használat megegyezik-e a jármű tényleges helyével. Ha az üzemanyag-fizetés helye és a jármű helye eltér, a rendszer nem engedélyezi az üzemanyag-fizetést. A fedélzeti egység az EETS-tanúsításon és a kapcsolódó útdíjfizetésen kívül további szolgáltatásokat is kínál: az integrált flottakezelő megoldás magában foglalja az ügyfelek számára ingyenesen elérhető járműkövetést, útvonaltervezést, a tachográfadatok távoli letöltését és a járművezető vezetési stílusának elemzését. Az EVA így költségmegtakarítást eredményez, és adatokat biztosít a flottatulajdonosok számára a hatékony működtetéshez. A szolgáltatás ezenfelül időt takarít meg a diszpécsernek, és növeli a járművezetők biztonságát, mivel a fedélzeti egység ellenőrzi a törvényes vezetési időkorlátok túllépését, és nyomon követi a nem biztonságos vezetési szokásokat. Az EVA útdíjmegoldásunk összességében tehát lehetővé teszi a fuvarozócégek és járművezetőik számára, hogy egyszerűen és zökkenőmentesen közlekedjenek az EU országaiban.

További információért látogasson el a www.eurowag.com weboldalra!

 

CÉGNÉVJEGY

Az Eurowag több mint 25 éve nyújt fizetési és mobilitással kapcsolatos szolgáltatásokat nemzetközi közlekedési vállalatok számára. Európa egyik leggyorsabban növekvő vállalata. Küldetése, hogy tisztábbá, igazságosabbá és hatékonyabbá tegye az Európát átszelő több millió tehergépjármű működését. Ennek érdekében az Eurowag modern digitális technológiákon alapuló termékeket és szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, a hagyományos és alternatív üzemanyag-fizetéstől, az elektromos járművek töltésétől és az útdíjfizetéstől kezdve az adó-visszatérítésen, a telematikán és a navigáción át a pénzügyi szolgáltatásig és a tiszta mobilitási tanácsadásig.