Drónsztráda az Egyesült Királyságban

Drónsztráda az Egyesült Királyságban

Az Altitude Angel 265 kilométeres drónfolyosót alakítana ki brit városok felett, amellyel a közúti fuvarozó járműveket váltanák ki – írta a Mirror alapján a HVG. Már készülnek a drónsztráda tervei.

A BT brit telekommunikációs vállalat 5 millió fontot (körülbelül 2,2 milliárd forintot) fektet egy olyan vállalatba, amelynek technológiája lehetővé tenné a drónnal történő kiszállításokat nagyobb távolságokra is. Az Altitude Angel egy olyan Project Skyway névre keresztelt rendszeren dolgozik, amely egy 265 kilométeres drónfolyosót hozna létre számos brit város (Reading, Oxford, Milton Keynes, Cambridge, Coventry és Rugby) felett.

A projekt távlati célja összekötni településeket, valamint létrehozni szállítmányozási és csomagkiszállítási csomópontokat szerte az országban, drónok hálózatát használva. Sőt, a technológia lehetővé teszi majd különböző drónok – vagy éppen személyzettel rendelkező repülők – számára, hogy az egymással történő ütközés veszélye nélkül használják ugyanazon légteret. Dave Pankhurst, a BT Group drónokért felelős igazgatója úgy becsülte, hogy a technológia két éven belül lehet majd használható, de még hatósági jóváhagyások is szükségesek.