AkkuLog

Aláírt a HelloParks eddigi legnagyobb bérlője Pátyon

Aláírt a HelloParks eddigi legnagyobb bérlője Pátyon

Eddigi legnagyobb bérleti szerződését kötötte a Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő HelloParks. A nemzetközi szállítmányozó és logisztikai szolgáltató TRANSDANUBIA hazai leányvállalatával kötött megállapodás értelmében a vállalat közel 24 ezer négyzetméter új raktár- és irodaterületet ad ki PT3-as csarnokában Pátyon. Az új bérlő várhatóan 2024 év végén veheti birtokba az épületet.

Tovább bővül a HelloParks Páty megapark, miután a beruházó mintegy 24 ezer négyzetméter új raktár- és irodaterületre kötött szerződést a TRANSDANUBIA nemzetközi szállítmányozó céggel a várhatóan 2024 végén elkészülő, 42 ezer négyzetméteres PT3 raktárcsarnokba. Az osztrák székhelyű vállalat a HelloParks pátyi ipari parkjában olyan meghatározó vállalkozások közé költözik, mint a dm és a Gebrüder Weiss.

A TRANSDANUBIA számára tervezett bérlemény kialakítása a klasszikus magasraktáras állványos elemek és tömbös tárolás mellett különböző irodai funkciókat is tartalmaz majd. A kivitelezés a ma elérhető legmodernebb raktártechnikai megoldásokkal, a legszigorúbb BREEAM előírásoknak megfelelően kezdődik meg hamarosan.

„Büszkén jelentjük be partnerségünket a TRANSDANUBIA-val! Ez a megállapodás egy újabb mérföldkő dinamikusan bővülő pátyi megaparkunk portfóliójában, ami több ugyancsak meghatározó társaság nevével bővült a közelmúltban. Az idei évünk kiemelt sikerei mögött professzionális kollégáink hihetetlen csapatmunkája áll, akikkel közös célunk, hogy piacformáló gondolkodásunk révén az ideihez hasonló további sikereket érjünk el” – emelte ki a tranzakció kapcsán Pozderka István, a HelloParks üzletfejlesztési igazgatója.

„Új, modern körülményeket kerestünk magyarországi operációnk üzemeltetésére, amelyre a HelloParks szállította nekünk a legelőnyösebb megoldást. A tárgyalásokon felvázolt rugalmas és teljeskörűen személyre szabott szolgáltatási csomagjuk tökéletesen illeszkedett üzleti igényeinkhez és növekedési terveinkhez” – mondta Szórádi András, a TRANSDANUBIA ügyvezető igazgatója.

Az energiahatékony működés az ipari ingatlan szektorban is kiemelkedő tényező, amelyre a HelloParks már a tervezőasztaltól kezdve kiemelt figyelmet fordít a karbonmentes működés mielőbbi megvalósítása érdekében. Ezt támogatja többek között a vállalat saját fejlesztésű mobilapplikációja, amely a PT3-ban is elérhető lesz a bérlők számára. A csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódó rendszeren keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások. Emellett az épületben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők majd a tetőre telepítendő napelemeknek és a hőszivattyús gépészetnek köszönhetően. Még a csarnok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül az épület körüli zöldterület öntözésére. A közös területeken smart ready lámpákat telepítenek, a raktárcsarnok parkolójában pedig elektromosautó-töltők állnak majd a bérlők rendelkezésére.