Világszerte 7500 új munkatársat keres, Magyarországon is létszámbővítést tervez az Alstom

Három régió, Európa, az Ázsiai és csendes-óceáni térség, valamint Észak-Amerika 14 országában érdemelte ki a legjobb munkaadóknak járó Top Employer 2022 minősítést az Alstom, az intelligens, fenntartható mobilitás meghatározó globális vállalata. A cég az öreg kontinensen zsinórban harmadszor, a két másik térségben másodszor gyűjtötte be az elismerést. Az Alstom idén jelentős létszámbővítést tervez a növekvő piaci igények kielégítésére, Magyarországon, a mátranováki üzem bővítéséhez és fejlesztéséhez 50 munkatársat vesz fel.

Az Alstom azért különösen büszke az immár többszörösen elnyert Top Employer minősítésre, mert megerősíti elkötelezettségét abban, hogy a világ egyik legjobb munkakörnyezetét teremtse meg dolgozóinak. A rangos elismerést minden évben a több mint három évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi intézmény, a Top Employers Institute (TEI) a HR 6 területét átfogó, 20-20 kérdéskört érintő HR Best Practices Survey elnevezésű alapos kutatás eredményei alapján ítéli oda a cégeknek.

A fenntartható mobilitás meghatározó vállalataként, immár többszörös Top Employer-ként az Alstom szakembergárdájának fejlesztésével és bővítésével reagál a környezetbarát, korszerű, optimalizált teljesítményű vonat-, metró- és villamosflották iránti növekvő piaci igényekre. A 77,8 milliárd euró értékű megrendelésállománnyal rendelkező cégcsoport 2022-ben világszerte 7500 tehetséges, elkötelezett szakember felvételét tervezi.  Az új álláshelyekre mintegy 6000 mérnök és menedzser jelentkezését várják, főként Európában és az Ázsiai-csendes-óceáni térségben. Az 1500 új szakmunkás és technikus számára pedig változatos munkakörökben, elsősorban Európában, Észak-Amerikában és Latin-Amerikában kínálnak komoly karrierépítési lehetőséget. A zöld technológiák elkötelezett támogatójaként az Alstom a világ több mint 70 országában azokat a jelentkezőket várja, akik munkájukkal tenni akarnak a bolygóért.

 

A magyarországi tervekről

Az Alstom több mint 7000 munkavállalót foglalkoztató Közép- és Kelet-Európai (CEE) klaszterben, amelynek Magyarország is része, 9 országban gyártó-, további 20 országban pedig kereskedelmi képviselettel van jelen a vállalat. A cég 660 munkavállalót foglalkoztat hazánkban, Budapesten kereskedelmi irodát tart fenn, Szolnokon jelzőrendszer-telepítő depót üzemeltet, Mátranovákon pedig forgóvázkeretgyárát üzemelteti, amely Nógrád megye egyik legnagyobb munkaadója.

„Célunk, hogy a jövőben fejlesszük és bővítsük mátranováki gyárunk kapacitásait, ennek érdekében jelenleg vizsgáljuk a következő 3 évre vonatkozó beruházási tervünket, amely jelentős növekedési terveket tartalmaz mind a volumen, mind a tevékenységi kör tekintetében. Jelenleg ezeket elemezzük, azonban már most is 50 szakembert keresünk. A célok eléréséhez kulcsfontosságú lesz a szoros együttműködés a hazai oktatási intézményekkel, valamint az, hogy hozzáférést biztosítunk partnereink számára az Alstom globális innovációs és K+F hálózatához. Éppen ezért kezdtük el együttműködésünket a Miskolci Egyetemmel és helyi képzési központokkal” – mondta el a vállalatcsoport magyarországi terveiről Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt. új magyarországi vezérigazgatója.

A forgóvázkeret a vasúti kocsik egyik legfontosabb eleme: erre szerelik fel a tengelyeket, rugókat és fékeket, ezért a minősége meghatározó a vasúti biztonság szempontjából. Az Alstom mátranováki üzemében gyártott egységeket jelenleg Németországba és Franciaországba exportálják. Az Alstom itthon a BKV beszállítójaként is ismert: a budapesti metróflotta 50 százalékát a vállalatcsoport által gyártott Metropolis metrószerelvények teszik ki. Az Alstom szállította a budapesti 4-es számú, Közép-Kelet-Európa első teljesen automatizált metróvonalának vezető nélküli járműveit is.