NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az Alstom Mátranovákon 100 új állást kínál

Az Alstom Mátranovákon 100 új állást kínál

Az Alstom hosszú távra szóló álláslehetőségeket kínál a mátranováki gyárában elsősorban hegesztők, lakatosok, CNC gépkezelők számára. A legjobb munkaadóknak járó Top Employer minősítést Európában idén sorozatban harmadszor kiérdemlő vállalat stabil, kiszámítható karriert, folyamatos fejlődési, tanulási lehetőséget, világszínvonalú képzési programokat biztosít a jelenleg 660 tagú magyarországi csapatát erősítő új dolgozóinak.

Az év végéig 100 új pozíciót kínáló Nógrád megyei telephely a korábban tervezett létszám dupláját kínálja, és külön programmal segíti az új munkatársak zökkenőmentes beilleszkedését. Minden új belépő mellé adnak egy tapasztalt kollégát, aki a csapatvezető, műszakvezető mellett személyesen felügyeli, támogatja az új munkatársat az első időszakban. A gyárban végzett munkafolyamat bár ipari, több olyan munkaállomás is van, amely nőknek, megváltozott munkaképességűeknek vagy idősebbeknek sem túlterhelő.

A Mátranovák környékén élő dolgozók bejárását támogatja és szükség esetén az elszállásolásukat is biztosítja az Alstom. A vállalat által aktuálisan meghirdetett pozíciók a profession.hu álláskeresési weboldalon és a Szuperinfóban érhetők el.

„A technológiai újításokat az oktatásban is alkalmazzuk, elkezdjük használni a vállalatunk által kifejlesztett hegesztőszimulátor rendszert, az AVATAR-t, ami virtuális valóság eszközökkel segít begyakorolni a legjobb kézmozdulatokat – mondja Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt.  magyarországi vezérigazgatója. A terveink között szerepel a negyedik ipari forradalom elvárásainak már most is megfelelő képzési központunk további fejlesztése. A hegesztő és a géplakatos mellett újabb szakmákban is indítunk akkreditált képzést.”

Az országos hírű és hiánypótló tudást nyújtó képzési centrumban négy mester tanítja a jelentkezőket, akiket interjú és próbamunka alapján választanak ki. A felvételiztetésnél a kézügyesség mellett főleg azt vizsgálják, hogy van-e érzéke a pályázónak a hegesztéshez. Az iskolát a megalapítása óta több mint 300 szakember végezte el sikeresen, képzésük három hónap után a gyárban folytatódott, ahol tapasztalt kollégák segítették szakmai fejlődésüket.

Az Alstom Nógrád megyei egysége most kész tovább bővíteni termékportfólióját és gyártókapacitását. Az itt gyártott forgóvázkeret a metró- és vasúti kocsik egyik legfontosabb része: erre szerelik fel a tengelyeket, rugókat és fékeket, ezért a minősége meghatározó a vasúti biztonság szempontjából. A forgóvázkeretek gyártása során az általában elvártnál bonyolultabb, magasabb szintű, kombinált hegesztési technikákat alkalmaznak. A „Made in Mátranovák” fogalom mára az itt gyártott alkatrészek magas minőségének garanciájává vált, ami azt mutatja, hogy a gyár kiemelkedő teljesítményt nyújt és sikeresen kapcsolódott be a vállalat európai hálózatába.