AkkuLog

A tizenegyedik 5 tengelyen – biztos kézzel! kamionverseny eredményei

A tizenegyedik 5 tengelyen – biztos kézzel! kamionverseny eredményei

Az ország egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenye ismételten bizonyította a tehergépjármű-vezetők tehetségét és ügyességét. A döntőn, melyet időjárási kihívások is nehezítettek, a 10 legjobb kamionsofőr vett részt, akik különböző feladatokon keresztül bizonyíthatták ügyességüket és szakmai tudásukat.

A verseny ügyességi, komplex műszaki és rakományrögzítési, valamint veszélyhelyzet-elhárítási feladatokkal indult, ez utóbbit a Magyar Vöröskereszt Pest Vármegyei szervezete koordinálta. Az ügyességi feladatok közé tartozott a sebesség és a precíz vészfékezés, a párhuzamos parkolás, az S-tolatás és a rántópadon való gyorsítás és irányítás. A versenyzőknek itt is maximális koncentrációra volt szükségük, hiszen a hibák büntetőpontokkal jártak. Mindezek mellett egy részegszemüveg-teszt is várt rájuk. A rakományrögzítésnél a döntősöknek többek között folyadékokat kellett beazonosítaniuk, alkatrészeket csoportosítaniuk. A verseny zárórésze a szinkronfutam volt, ahol a versenyzők minden erejüket bevetették, hogy a lehető legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával teljesítsék a pályát.

Az eredmények alapján Bocsárdi Károly (Regnum Intertrans Kft.) végzett az élen, ő lett 2023 Magyarország legjobb kamionsofőre. Őt követte a dobogón Pető György (Szatmári Transport Kft.) és Szabados Gábor (Gogolák Gábor EV.). A Magyarország idei legjobb kamionsofőrjének járó díjat dr. Bói Loránd, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára adta át. A második helyezettnek Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK – OBB ügyvezető elnöke nyújtotta át a nyereményt. A harmadik helyezett pedig Dittel Gábortól, a NiT Hungary ügyvezető főtitkárától vehette át a díjat.

Két különdíjat adtak át a verseny végén. „A legkiválóbb elméleti tudással rendelkező magyar kamionsofőr – 2023” díjat dr. Hatala József, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a Magyar Autóklub elnöke, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnökségi tagja adta át Bocsárdi Károlynak.

„A 2023. évi 5 tengelyen – biztos kézzel verseny legfiatalabb döntőse” díjat pedig Tuba Dorián Gábor kapta meg, amelyet a Magyar Autóklub által adományozott különdíjként Sipka Gábor főtitkárhelyettes adott át számára.

Az eső sem tántorította el a családokat attól, hogy kilátogassanak Zsámbékra, a döntő helyszínére. A családi nap számtalan ingyenes interaktív programmal várta a látogatókat, és az esemény keretében ingyenes szűrővizsgálatokra is lehetőség nyílt.