Jön az új Vámtörvény

Mozaik
A korábbi háromszintű (uniós vámjogszabályok – hazai vámjogszabályok – Ket.) eljárásjogi szabályozással ellentétben 2018. január elsejétől kétszintű eljárásjogi szabályrendszer kerül bevezetésre.

Karácsony környékén jelentős forgalomnövekedésre számít a MÁV

Vasút
Az ünnepi forgalomban a legtöbben a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Miskolc és a Budapest-Győr vonalon utaznak, és jönnek az ország minden részéből Budapestre.

900 kilométer gyorsforgalmi út épül 2022-ig

Közút
A 2500 milliárd forintos keretből a NIF már 1763 milliárd forint értékű kivitelezési szerződéses állománnyal rendelkezik, amelyből az idén kötött szerződések összértéke 750 milliárd forint.

Megállapodás nélkül ért véget a török-magyar vegyesbizottsági ülés Isztambulban

Közút
Bár a török fél az engedélyszámok további növekedése mellett érvelt, az ülés jegyzőkönyv aláírása nélkül, a 2017-es kontingens ideiglenes fenntartása mellett zárult.

Változás a törzsutasprogramban a Lufthansa Csoportnál

Légi közlekedés
2018. márciustól a jóváírt mérföldek száma az utazás árától (a repülőjegy adott légitársaság által felszámított díjakkal növelt árától) és a programban szerzett törzsutasstátusztól függ majd.

A Wizz Air az év európai légitársasága

Légi közlekedés
A Wizz Air bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet az Airline Economics Growth Frontiers 2017 konferencia gálavacsoráján Londonban.

Karácsonyra felturbózott wifit kaptak a repülőtér utasai

Légi közlekedés
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi területein, az indulási és az érkezési szinten is jelentősen javult a vezeték nélküli internet elérhetősége.

Elkészült a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér iparvágány felújítása

Vasút
A légi forgalom üzemanyag szükségletének kielégítéséhez a Budapest Airport Zrt. egy további lefejtő építését, valamint a vágányhálózat kibővítését határozta el.

Commercial Fleet Awards díjat kapott a DAF

Közút
A Commercial Fleet magazin díjátadó ünnepségén a DAF Trucks vállalatot jutalmazták az Év Tehergépkocsiflotta-gyártója és az új LF típust az Év Commercial Fleet Tehergépkocsija díjjal.

Ötmilliárdból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft.

Mozaik
A keddi alapkőletétel előtti sajtótájékoztatón a VEAS Kft. ügyvezetője elmondta, hogy jelenleg két üzemcsarnokban mintegy 17 ezer négyzetméteren, 770 dolgozó gyárt ipari elektronikai termékeket.

A cargo-partner szállítja a Kia új gyártósorának egy részét

Logisztika
2017-ben a cargo-partner szállította a Kia új gyártósorának egy részét 3,2 millió euró értékben Németországból Szlovákiába.

A Federal-Mogul Motorparts bevezeti a kibővített Champion termékskálát

Mozaik
Az ugrásszerűen kibővült termékválasztékon túl a Champion márka mostantól innovatív hagyományos és kiskereskedelmi programokat is kínál.

Megépül a nyugati elkerülő út Gyöngyösön

Közút
Az előkészítés részeként újra kell tervezni és engedélyeztetni a beruházást, amelynek kivitelezése előreláthatólag 2018 második felében kezdődhet el, teljes költségvetése pedig 2-3 milliárd forint körül lesz.

Elkerülik Ukrajnát a délre tartó orosz vonatok

Vasút
Elkerülő pályára terelték át hétfőn a déli irányba tartó vonatokat a Zsuravka-Millerovo útvonalon, az orosz szerelvények ezentúl nem veszik igénybe Ukrajna területén átvezető régi vasúti szakaszt.
Loading...