Elhunyt Pozsgai Gyula, az MSzSz volt főtitkára

Mozaik
Pozsgai Gyula, az MSZSZ volt főtitkára életének 88. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017.október 26.-án lesz a Fiumei úti sírkertben.

További célzott ellenőrzések a szabálysértő fővárosi taxisok kiszűréséért

Közút
A fejlesztési tárca a taxishiénák végleges kiszűrése érdekében az idegenforgalmi főszezonban tartott fokozott akció folytatását tervezi.

Duna Régió Stratégia éves fóruma Budapesten

Hajózás
Október 18-19. között rendezik a Duna Régió Stratégia fórumát, amely a 2016 végén indult soros magyar elnökség legfontosabb, egyben záróeseménye.

Bebiztosította magát a Wizz Air az Egyesült Királyságban

Légi közlekedés
Wizz Air UK Limited néven az Egyesült Királyság cégbírósága szeptember végén bejegyezte a légitársaság brit leányvállalatát, melynek fő tevékenysége menetrend szerinti légi utasszállítás.

Nagy-Britanniában ellenőrzik a 45 órás pihenőidő megfelelő eltöltését

Közút
A hatóságok tájékoztatása szerint nem a 45 órás pihenőidő kabinban való eltöltése tiltott, hanem azt büntetik, ha a gépjármű nem a hivatalos pihenőhelynek kijelölt helyeken tartózkodik.

Módosult a budapesti jegyautomatákkal kapcsolatos szerződés

Mozaik
A BKK több mint 2,5 milliárd forinttal megemelte a jegykiadó automaták felszerelésére és működtetésére kötött szerződést, így az új végösszeg nettó 9 milliárd 26 millió forint.

Újabb utas-rekord a Liszt Ferenc repülőtéren

Légi közlekedés
Minden idők legerősebb szeptemberi utasforgalmát rögzítették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szeptemberben: 1 247 352 utas érkezett és indult a budapesti repülőtérről.

Átadták Tatabányán a dán Coloplast új logisztikai központját

Logisztika
Az új logisztikai központ többfunkciós: a késztermékek megfelelő célországokba szállításán kívül a termékek ország-specifikus csomagolását is itt végzik.

Új Renault-k a Waberer’s flottájában

Közút
A belföldi áruszállítással foglalkozó Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. 60 db T vontató beszerzése mellett döntött. Az új Renault vontatók fokozatosan állnak forgalomba 2018 elejéig.

Szlovénia 2030 után betiltaná a hagyományos meghajtású járművek értékesítését

Közút
A szlovén kormány csütörtöki ülésén elfogadta az alternatív üzemanyagokról szóló stratégiáját, amely szerint 2030 után nem lehetne benzines és dízeles autókat regisztrálni az országban.

A foglalkoztatás politikáért felelős államtitkárral tárgyalt az MKFE főtitkára

Közút
A találkozón Cseresnyés Péter államtitkár és Somogyi Gábor, az MKFE főtitkára egyebek mellett áttekintette a gépjárművezető képzés helyzetét, illetve az OFA program megvalósulásának körülményeit.

Megállapodott a Lufthansa-csoport és az Air Berlin egyes vagyonelemek eladásáról

Légi közlekedés
A megállapodás részét képezi a Niki légitársaság, valamint a regionális járatokat üzemeltető LGW is. A teljes vételár 210 millió euró, amelyet a versenyjogi eljárások végén kap meg az eladó.

Bővíti nyerges vontató flottáját a Trans-Sped Cégcsoport

Közút
Szeptember elején a Trans-Sped Cégcsoport tíz új generációs DAF nyerges vontatót állított munkába, októberben pedig újabb húsz darabot vesz majd át.

Bővíti raktárterületét a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. Győrben

Logisztika
A beruházás kétmillió euró (mintegy 620 millió forint) saját forrásból valósul meg. A területen mintegy ezerötszáz járművet tudnak elhelyezni.
Loading...