NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Együttműködés az UNICEF-fel

Együttműködés az UNICEF-fel

A Qatar Airways Cargo 5 évre szóló együttműködési megállapodást írt alá az ENSZ gyermeksegélyezési alapjával, az UNICEF-fel, és csatlakozott a világszervezet Humanitárius Légiáru Kezdeményezéséhez. A légitársaság cargorészlege a globális hálózatát és kapacitásait ajánlotta fel.

A légitársaság a jövőben szorosan együtt dolgozhat az ENSZ gyermeksegélyezési alapjával és a szállítmányozókkal a vakcinák, gyógyszerek és egészségügyi felszerelések priorizálása érdekében. A QR Pharma szolgáltatásán keresztül a Qatar Airways teljesen ellenőrizhető szállítási láncot biztosít az UNICEF rakományainak, és szükség esetén további kapacitásokat tud bevonni annak érdekében, hogy a szállítmányok időben célba érjenek.

„Az ilyen áruk szállítása komplex kihívások elé állítja a logisztikai szereplőket, hiszen hőmérséklet-érzékeny termékekről van szó, amelyek priorizálást és folyamatos nyomon követést igényelnek” – tette hozzá Guillaume Halleux, a Qatar Airways Cargo vezérigazgatója.

Az UNICEF Humanitárius Légiáru Kezdeményezése számos légitársaságot kapcsol össze annak érdekében, hogy több mint száz piacra a lehető leghatékonyabban jussanak el a járvánnyal szembeni védekezéshez szükséges egészségügyi felszerelések, gyógyszerek és oltások.