Új, saját irodában

Új, saját irodában

Önerőből és a 2020-ban meghirdetett telephely-fejlesztési és eszközbeszerzési pályázaton elnyert forrásból vadonatúj irodát épített Tápióságon az Indián-Sped Kft., amelyet ünnepélyes keretek között vett birtokba a cég. Képünkön balról: Szabó Gábor ügyvezető igazgató, Czerván György országgyűlési képviselő és Gazsi Krisztián, a kivitelező Gazsi Kft. ügyvezetője az irodaátadáson.

A 2005-ben alapított, tehát idén felnőttkorba lépett Indián-Sped eddig csak bérleményekben folytatta a tevékenységét. Szabó Gábor ügyvezető igazgató éppen ezért komoly eredménynek tartja, hogy sikerült tető alá hozni a vállalkozás első saját tulajdonú irodáját, amely 85 négyzetméteres, 4 helyiséget – az irodák mellett konyhát és vizesblokkot – foglal magába. Az ott dolgozó kollégák elsősorban vállalatirányítással, projektmenedzsmenttel, eszközbeszerzéssel, pályázatfigyeléssel, további fejlesztések előkészítésével foglalkoznak majd.

Az iroda egy ősfákkal körülvett dombtetőn épült, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Szirmay-kastélyra. A területet a szomszédos telek megvásárlásával bővíteni is lehet, így akár további beruházásoknak is helyet adhatna, de a rövid távú cél, hogy egy–két évig kifejezetten irodaként szolgáljon az épület.

A mostani projekt összköltségvetése mintegy 90 millió forint volt, ennek 70 százalékát fedezték pályázati pénzből, a többit önerőből pótolták. Az anyagi forrás megteremtésében kulcsszerepet játszott a kiegyensúlyozott gazdálkodás, az árbevétel folyamatos növekedése – ami tavaly első ízben lépte túl az 1 milliárd forintot – és a nyereség visszaforgatása a cégbe. „Igaz, hogy változatlanul kis lépésekkel haladunk előre, de hosszú távra tervezünk” – erősítette meg a cégvezető.

2023-ban 7 új furgont vásárolnak, néhány idősebb autót pedig eladnak, így korszerűsítve a jelenleg 48 darabos flottát. Részt vesznek a duális képzésben, 13 irodista és gépkocsivezető szerez idén logisztikai képesítést.

„Úgy gondolom, hogy 1 milliárd forintot meghaladó árbevétellel rendelkező cég tulajdonosaként nekem már nem feltétlenül kell belefolyni a mindennapi irányító munkába. Persze ma még csinálom, hiszen lassan 20 éve ezzel kelek és fekszem, azonban gondolkodom, hogy kinek adjam át az operatív feladataimat” – tette hozzá Szabó Gábor.