Délkelet-európai logisztika

Délkelet-európai logisztika

Az alapításának 40. évfordulóját ünneplő cargo-partner az elmúlt hónapokban korszerűsítette a szlovéniai és horvátországi raktárlétesítményeit.

Augusztus elején a cargo-partner 1192 paneles fotovoltaikus rendszert telepített a 2019-ben átadott és 2022-ben bővített ljubljanai „iLogistics” központ tetejére. A rendszer várhatóan évente 575 MWh energiát termel majd, ami a vállalat szlovéniai energiafogyasztásának 34 százalékát fedezi. Ezen túlmenően a naperőmű évente 146 tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki, ami 6698 fa ültetésével egyenértékű.

Augusztus végén a gyorsan növekvő vevői igényekre reagálva a cargo-partner 4600 négyzetméterrel bővítette a zágrábi raktárát, ezzel kapacitása összesen 17 500 négyzetméterre nőtt. A modern létesítménynek most 20 ezer raklaphelye és 900 négyzetméteres galériája van, hogy értéknövelő megoldások széles körét nyújthassa ügyfeleinek. A rövid és hosszú távú tárolás mellett a zágrábi raktár csomagküldési, vámraktározási és vámügynöki szolgáltatást is kínál. A bővítés után a raktárnak 28 dokkoló és 3, túlméretes szállítmányok fogadására alkalmas kapuja is van.