NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Kick-off rendezvénnyel mutatkozott be az uniós forrásból támogatott DAPhNE projekt

A rendezvény házigazdája a Magyar Dunai Kikötők Szövetsége volt.

Több szakmai feladat mellett a külső kommunikációért is felelős szövetség ismételten vállalt nemzetközi szereplést, hogy aktív befolyást szerezzen a kikötői hálózatfejlesztésben, az európai szabályozások előkészítésében.

A Dunai kikötők együttműködéséről szóló transznacionális projekt 2017. február 20-án, hétfőn, hivatalos elindulása alkalmából tartott rendezvényen a Magyar Dunai Kikötők Szövetsége látta vendégül a dunai kikötők fejlesztésében érdekelt szakértőket. A konferencián többek között kikötői hatóságok képviselői, kikötők logisztikai üzemeltetői, folyami bizottsági képviselők vettek részt, valamint maga Alexander van den Bosch az EFIP (Európai Belvízi Kikötők Szövetségének)igazgatója is tiszteletét tette, aki szorosabb kapcsolatot kezdeményezett Capt.Szalma Béla elnökön keresztül a Magyar Dunai Kikötők Szövetségével.

A projekt egy olyan együttműködési felületet hoz majd létre, amelynek keretében lehetőség nyílik nemzetközi jó gyakorlatok megosztására, tapasztalatcserére, valamint kidolgozásra kerül egy fejlesztési stratégia és akcióterv. Az itt keletkezett tudást később többek között a kikötői jogalkotás harmonizálására, a kikötők fejlesztésére használják majd.

A Pro Danube International által kezdeményezett projekt célja a dunai kikötők kiegyensúlyozott fejlesztése, amely lehetővé teszi környezetbarát, jól megközelíthető, multimodális csomópontok létrehozását a régió közlekedési rendszerében.

Bővebben a projektről az alábbi linken olvashatnak: http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/320

 

HajózásVilág konferencia