Szállítmányozás 2021

12 milliárd forintos rekordberuházással fejleszti gépjárműflottáját a Waberer’s

12 milliárd forintos rekordberuházással fejleszti gépjárműflottáját a Waberer’s

A járványhelyzet ellenére is minden idők egyik legnagyobb szabású járműberuházására készül a Waberer’s cégcsoport – a piacvezető logisztikai szolgáltató a Volvo és a Renault legmodernebb modelljeivel korszerűsíti járműparkját, egy olyan rekordméretű, összesen 12 milliárd forint értékű megrendelés keretében, amely magyarországi viszonylatban és mindkét gyártó vállalat történetében is egyedülállónak minősül.

Magyarország legtöbb nehézgépjárművet számláló flottája az eszközpark cseréjével újabb szintet lép, méghozzá a „Step E” kategóriába, vagyis az Euro 6 környezetvédelmi szabványoknak megfelelő, legfrissebb technológiát fogja képviselni. A váltás nemcsak a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-megtakarítás szempontjából felelősségteljes lépés a vállalat részéről, de a gépjárművezetők számára – a munkakörülményeket illetően – a legmagasabb komfortfokozatot eredményezi. Az új modellek a tervek szerint 2021 második fél évében állnak majd belföldi és nemzetközi forgalomba.

A Waberer’s már a járvány korábbi szakaszaiban is helytállt mind a magyarországi élelmiszer-ellátás biztosítása, mind a védőfelszerelések közintézményeknek való eljuttatása kapcsán. A szolgáltatási színvonal megbízhatóságának továbbra is egyik alappillére az a folyamatosan korszerűsített flotta, mely a Volvo részéről most összesen 250, a Renault oldaláról 190 darab új generációs járművel bővül a teljes cégcsoport tekintetében (WSZL, WI).

A Volvók az idén megjelenő teljesen új generációs termékpaletta FH modelljei, 460 lóerős 2600 nm nyomatékra képes Turbo Compound motorral specifikálva. Ennek eredményeként képesek lesznek az eszközök az előző generációhoz képest akár 10 százalékkal kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás elérésére, mindezt magas átlagsebességgel párosítva. A felszereltség részét képezik a legnagyobb XL fülke méret, teljes biztonsági csomag, állóhelyzeti klímaberendezés, 4 akkumulátor, internet elérésére alkalmas beépített érintőkijelző, új led fényszórók, digitális műszerfal táblafelismerő funkcióval.

A WSZL és a WI részére átadásra kerülő Renault Trucks modellek a gyártó legújabb TCK Evolution 2021-es fejlesztései. A sofőrök jóléte és a közlekedők biztonsága érdekében a Renault Trucks jelentős fejlesztéseket hajtott végre mind a vezetési, mind a fedélzeti kényelem tekintetében. Számos fejlesztés közül néhány: bővített tartományban dönthető kormányoszlop, LED világítótestek, nagyobb tárolók, új Serenity fekvőhely, új biztonsági szenzorok.

Mindkét autógyártó vállalatnak van közös múltja a Waberer’s-szel, de a Volvóval kapcsolatban elmondható, hogy 2018 óta nem érkezett ilyen nagyságrendű megrendelés sem a cégcsoporttól, sem Magyarországról, általánosan. A Renault esetében nemcsak a WSZL-lel való 20 évre visszatekintő együttműködés kapcsán, de a gyártó történetében is ez a valaha volt legnagyobb magyarországi rendelés.

Minden eszközzel azon vagyunk, hogy élvonalbeli logisztikai szolgáltatóként továbbra is megnyugtató stabilitást és a legmagasabb színvonalat biztosítsuk ügyfeleink és rajtuk keresztül a vásárlók részére, ugyanakkor elsődleges számunkra az is, hogy környezettudatosság tekintetében és munkavállalóink igényeit is maximálisan szem előtt tartva hozzuk meg a legjobb döntéseket egy-egy bővítés kapcsán. Ez a flottafrissítés minden kiemelt szempontnak eleget tesz – egy újabb előremutató lépés a Waberer’s történetében és a megbízható alapok megerősítésében” – mondja Erdélyi Barna, a Waberer’s International vezérigazgatója.