NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Utazás eSzemélyivel a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon

A Budapest-Pusztaszabolcs vonalra Budapest-Déliben, Pusztaszabolcson és Százhalombatta mobilpénztárban lehetőség nyílik a bérletet úgy megvásárolni, hogy az az új személyazonosító igazolvány chipjében tárolódik majd. A vonaton a bérletet az eSzemélyiről olvassa be a jegyvizsgáló.

Ez a vásárlási mód duplán előnyös, mert az utazás során elég ez az egy igazolvány, ráadásul 3% kedvezményt kap a bérlet árából az utas.

A megújult okmány tartalmazza az állampolgárok társadalombiztosítási azonosító jelét, adóazonosító jelét valamint – 12. életév betöltését követően – opcionálisan az ujjnyomatát is.

Tudnivalók a feltöltésről

A 2016. november 14. előtt kiállított okmányokra az első bérletvásárlás előtt egy applikáció telepítése szükséges. Ezt az akcióban szereplő jegypénztáraknál gyorsan meg lehet tenni, csak meg kell adni a személyazonosító igazolvány PIN kódját. A PIN- és a PUK kód ismeretének hiányában egy okmányiroda vagy kormányablak ügyfélszolgálatán lehet új kódot igényelni.

A 65. év feletti állampolgárok számára kiállított, a kiállítást követő 60. év január első napjáig érvényes, tároló elemet nem tartalmazó okmányok esetén nincs lehetőség a funkciót kezelni tudó applikáció és díjtermék feltöltésére.

A vásárláskor kapott nyugtát a bérleten található információkról őrizze meg és vigye magával az utazáshoz is.

További részletekről a kijelölt pénztárakban, vagy a MÁVDIREKT +36 1 3 49 49 49-es telefonszámán, az okmánnyal kapcsolatban pedig a 1818-as hívószámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalon lehet érdeklődni.