NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új ügyvezető a Rail Cargo Logistics- Hungaria Kft.-nél

Új ügyvezető a Rail Cargo Logistics- Hungaria Kft.-nél

2019 márciusától Márta Gábor csatlakozik a Rail Cargo Logistics – Hungaria ügyvezetéséhez a Rail Cargo Austria ügyvezetésének döntése alapján.

Az új vezető célja, hogy Európa egyik vezető vasút-logisztikai szolgáltatója, a Rail Cargo Group hazai speditőr vállalataként növelje a társaság eredményességét az ipari és nyersanyagok, a kereskedelmi, valamint a speciális áruk fuvarozása terén.

A közgazdász végzettségű szakember az elmúlt évtizedekben széles körű tapasztalatokat szerzett nemzetközi üzleti folyamatok irányításában. Ügyvezető igazgatója volt az EPTA International Kft. kereskedelmi cégnek, amely 50 országban évi 25 milliárd forint árbevételt realizált.

A több nyelven kiválóan beszélő vasút-logisztikai menedzser kerek egy évtizedet töltött el a GYSEV Zrt.-nél és a GYSEV Cargo Zrt.-nél, ahol hét éven át értékesítési igazgatóként irányította a konvencionális és intermodális vasúti árufuvarozási szegmensek kereskedelmét. Meghatározó szerepet játszott abban, hogy a vasúti árufuvarozási piac liberalizációjának időszakában is erősítette a cég Nyugat-Európa ésa Balkán közötti vasúti árufuvarozási pozícióját.

Márta Gábor több fontos vasút-logisztikai szakmai szervezetben vállalt aktív szerepet, köztük az UIC (Nemzetközi Vasúti Szövetség) „Market” munkacsoportjában, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltatók Szövetségében (MLSZKSZ), ahol 2010 és 2014 között elnökségi tag volt. 2014-ben a HUNGRAIL árufuvarozási munkacsoportját vezette.