KözútVilág Expo konferencia és kiállítás

Óriási volt az érdeklődés a MÁV-csoport első pályaorientációs nyílt napján

„XXI. századi technológiák a MÁV-nál” címmel nagy sikerű nyílt napot tartott a vasúttársaság, középiskolások és egyetemisták számára.

Az eseményen 120 egyetemista és 270 szakgimnáziumi tanuló (illetve felnőtt kísérő) vett részt. A vállalatcsoport négy cégének közel száz munkavállalója vett részt a szervezésben, és állt az érdeklődő fiatalok rendelkezésére annak érdekében, hogy a bemutatott szakterületeken keresztül megismertessék a hamarosan munkaerőpiacra érkező generáció számára is vonzó vasutas szakmákat áll a vasúttársaság közleményében.

A rendezvényre elsősorban azokat a hallgatókat várta a MÁV, akik jövőbeli, lehetséges munkahelyükként gondolnak a vasútra, de eddig még nem rendelkeztek teljes körű információkkal a társaság pontos tevékenységéről, s ezért szerettek volna többet megtudni a MÁV működéséről, ösztöndíjprogramjáról vagy a pályakezdő diplomásoknak szóló programról.

Az esemény fő célja a cégcsoport szolgáltatási láncának és a hozzá illeszkedő modern technológiáknak a bemutatása volt. A rendezvény 14 standján az alábbi szakterületek mutatkoztak be egy-egy rövid előadás keretében: értékesítési, forgalmi, biztosítóberendezési, erősáramú, távközlési, informatikai, pályaépítési, pályakarbantartási, pályadiagnosztikai, járműfejlesztési, járműkarbantartási, gépészeti, ingatlangazdálkodási szakterület. A MÁV-csoport szakemberei a helyszínen, az adott szakterület interaktív standján készséggel válaszoltak a fiatalok kérdéseire.

A rendezvény nagy sikerére való tekintettel a vállalatcsoport 2017 őszén újra kiállítással egybekötött nyílt napot tervez az új technológiák bemutatására, és a leendő fiatal munkatársak megnyerésére.