KözútVilág Expo konferencia és kiállítás

Két hónapon át 15 százalékkal olcsóbban válthat nemzetközi bérletet az Interrailnél

15 százalékos árengedménnyel juthat nemzetközi utazási lehetőséghez, aki március 31-ig 30 országban érvényes Interrail Globál vasúti bérletet vált, de számos Egyországos Interrail bérlet is jelentős kedvezménnyel vásárolható. Az elővétel 11 hónap, így akár már most megvásárolhatja a nyári élményhez szükséges Interrail bérletét, kedvező áron. A kedvezményes bérletek a MÁV-START menetjegyirodáiban és nemzetközi pénztáraiban kaphatók.

A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több külföldi ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy ország járható be körutazás jelleggel. Ezeket az utazási lehetőségeket az egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható Interrail bérletcsalád biztosítja.

Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, addig az utóbbival 30 tagállamban lehet korlátlanul utazni vasúton, néhol még az egyes magánvasutak járatain is a választott kocsiosztályon.

Az Interrail bérlet az összes korosztály igényeinek megfelel, akár az egész család igénybe veheti európai utazásához! A felnőtt bérletet váltó utas kíséretében egy vagy két, mindkét szülő kíséretében összesen négy 12 év alatti gyermek utazhat ingyenes bérlettel. A felnőtt bérlet árához képest a 28 év alatti fiatalok és a 60 év feletti idősek jelentős kedvezménnyel utazhatnak.

2017-ben újdonság, hogy az ifjúsági bérlet már nem 26 éves, hanem 28 éves korig váltható. Így az is kedvező áron fedezheti fel Európa szépségeit, aki még nem töltötte be a 28. életévét.

Az Interrail bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítő helyek listája és bővebb információ a MÁV-csoport honlapján az alábbi linken olvasható: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/interrail-berletek-egesz-europara.

 

Az Interrail bérletek jelenlegi elfogadó országai: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország. A február 1. és március 31. közötti időszakban mindezen országokra megváltható 15% kedvezménnyel az Interrail Egyországos bérlet, kivéve: Dánia, Finnország, Lengyelország, Norvégia, Svájc és Svédország.

Az Interrail vasúti bérlet megváltása további kedvezményeket is biztosít az utasoknak:

– ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon,
– ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon,
– kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban,
– ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba,
– kedvezményes múzeumi és egyéb belépők, kedvezményes városnéző programok.

Hasznos tipp: érdemes okostelefonra letölteni az Interrail Rail Planner alkalmazást, amely segít megtervezni a vasúti utazást Európában! Az alkalmazás tartalmazza az európai menetrendeket, az Interrail-bérlettulajdonosok által igénybe vehető kedvezményeket és sok más hasznos funkciót is.

Az alkalmazás egyes részei internetkapcsolat nélkül is működnek, tehát nincs hozzá szükség mobil adatátvitelre.