ABB transzformátorok a Bombardier szerelvényeiben

A Bombardier az energiafogyasztás csökkentése és a vasúti hálózat fejlesztése érdekében az ABB vontatási transzformátorával szereli fel vonatszerelvényeit Ausztriában.

forrás: Bombardier

Az ABB a Bombardier Transportation divíziójától nyert megbízás alapján 42 db Effilight® járműtetőre szerelhető vontatási transzformátort szállít a TALENT motorvonatokhoz. A nemrég kereskedelmi forgalomba hozott Effilight transzformátorok első átütő sikerét jelző megrendelés annak a keretszerződésnek a része, amely alapján az ABB 2024-ig 600 vontatási transzformátort szállít majd 300 vonatszerelvényhez. Az E42 transzformátort arra a 21 vonatszerelvényre telepítik, amelyek az osztrák Vorarlberg tartomány vidéki és városi területeit, valamint a tartományt a szomszédos országokkal összekötő vonalakon üzemelnek majd, és biztosítják a közutak tehermentesítését.

A Bombardier és az ABB kapcsolata hosszú és kiváló együttműködésen alapszik. E mostani siker is megerősíti az ABB preferált beszállítói és hosszú távú technológiai partneri pozícióját” – nyilatkozta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójának vezetője.