Nyárra elkészülhet az első sorozatgyártású IC+ kocsi

Vasút
Megkezdődött az IC+ vasúti személykocsik 10 + 10 darabos sorozatának gyártása a MÁV-START szolnoki telephelyén. Az első kész jármű júniusban gördül ki a gyárból, decemberre pedig a teljes sorozatot legyártják.

Megötszöröződhet a sebesség a Belgrád-Zágráb vasútvonalon

Vasút
Felújítják a Belgrád–Zágráb vasútvonalat, így az eddigi 7,5 órás menetidő néhány éven belül 3,5–4 órára csökkenhet.

Közösen fejlesztik a kassai és a miskolci kisvasutat

Vasút
Közösen pályázott és nyert uniós támogatást fejlesztésre a szlovákiai Kassai Gyermekvasút és a miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV).

10 milliárdos közlekedésbiztonsági fejlesztés

Vasút
Tízmilliárd forintos európai uniós támogatással 2020-ig a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. kiépíti az Egységes európai vonatbefolyásoló rendszert (ETCS L2) a Szombathely–Szentgotthárd vonalon, amellyel jelentősen javul a közlekedés biztonsága.

SNCF-reform: már több kormány bicskája beletört

Vasút
A francia kormány, a munkajogi reformhoz hasonlóan, rendeletekkelmég a nyár előtt meg akarja reformálni a közel 50 milliárd eurós adósságot felhalmozott állami vasúttársaságot (SNCF), de nem tervez privatizációt.

Magyarországra vár a gigantikus régiós üzlet

Vasút
A lengyel kormány nagy erővel dolgozik a Via Carpatia vasútvonal létrehozásán, amely Litvániát köti majd össze Görögországgal. A projekt az EU közlekedésfejlesztési tervei közé kerülhet.

Mi lesz a Délivel?

Vasút
Az áprilisi választásokig nyitott a Déli pályaudvar sorsa. Egyelőre közel egymilliárd forintért sportközpontot terveznek a létesítmény üzemi területén.

Új mozdonyt vásárolt a CER

Vasút
Megrendelte a negyedik két áramnemű, nagy teljesítményű villanymozdonyát a romániai Transmontana társaságtól a CER Cargo Holding SE.

1,3 milliárd euró a Kürtös–Konstanca vasútvonal korszerűsítésére

Vasút
A fejlesztés nyomán jelentősen gyorsabb és biztonságosabb lesz az utazás a Curtici (Kürtös) és Simeria (Piski) közötti 185 kilométeres szakaszon.

Átlag egy órát késtek tavaly a tehervonatok

Vasút
Tavaly 21 ezer esetben késtek a vonatok a MÁV vonalain. A műszaki hibák egy hányadát előre nem látható okok váltották ki, de jócskán volt felelősségük a pályákat használó magánvasútcégeknek is.

Menetrendváltozás, vonatpótlása Budapest–Pécs vonalon

Vasút
Megkezdődnek a jelentősebb munkálatok Kelenföld–Érd felső, valamint a közbenső állomások, Háros, Nagytétény-Diósd állomások közötti szakaszokon. Február 26-tól menetrendváltozásra, valamint vonatpótlásra kell készülni a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs és a csatlakozó vasútvonalakon.

Indulnak a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonalon tavaly tavasszal megkezdett korszerűsítés jelentősebb munkálatai

Vasút
A következő hetekben indul a megállóhelyeken az új magasperonok és perontetők építése.

CFR-döntés: a veszteséges járatokat törölni kell!

Vasút
Annak ellenére, hogy körülményes vonattal utazni, túlzsúfoltak a járatok, és gyakoriak a késések, viszonylag sokan veszik igénybe Romániában a CFR szolgáltatásait. Még úgy is, hogy a vasúttársaságnál 300 vagon hiányzik…

A szállítmányozás kulcsa a hozzáadott érték

Vasút
Milyen kihívásokkal szembesül ma egy vasúti szállítmányozó a digitalizáció kapcsán, és milyen megoldásokkal kell(ene) orvosolnia a felmerülő problémákat? – ezekre a kérdésekre kereste a választ előadásában Vásárhelyi Árpád, a Rail Cargo Austria értékesítési vezetője a V4+ Rail CEO Summit konferencián.
Loading...