Karácsony környékén jelentős forgalomnövekedésre számít a MÁV

Vasút
Az ünnepi forgalomban a legtöbben a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Miskolc és a Budapest-Győr vonalon utaznak, és jönnek az ország minden részéből Budapestre.

Elkészült a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér iparvágány felújítása

Vasút
A légi forgalom üzemanyag szükségletének kielégítéséhez a Budapest Airport Zrt. egy további lefejtő építését, valamint a vágányhálózat kibővítését határozta el.

Elkerülik Ukrajnát a délre tartó orosz vonatok

Vasút
Elkerülő pályára terelték át hétfőn a déli irányba tartó vonatokat a Zsuravka-Millerovo útvonalon, az orosz szerelvények ezentúl nem veszik igénybe Ukrajna területén átvezető régi vasúti szakaszt.

Átadták az új Berlin-München vasútvonalat

Vasút
Tíz évig tartó kivitelezési munka után átadták pénteken az újraegyesítés utáni német gazdaságtörténet egyik legnagyobb szabású állami beruházását.

A Rail Cargo Hungaria újabb engedélyeket kapott a NAV-tól

Vasút
A NAV legújabb határozatában újabb kedvezményeket adott a vállalatnak az összkezességi engedélyben foglalt két vámügyi tevékenységre vonatkozóan.

A Thales 110 km hosszú vasútvonalat korszerűsít a GYSEV Zrt hálózatán

Vasút
A vállalatnak feszített ütemben, 36 hónap alatt kell majd a 110 kilométer hosszú vonalon az ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszert megtervezni, kivitelezni, valamint üzembe helyezni.

Dávid Ilona ismét a Nemzetközi Vasútegylet irányító testületének tagja

Vasút
A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója immár negyedik alkalommal tölt be posztot. A testület tisztújítására kétévente kerül sor, a mostani mandátum a 2018-2019-es időszakra szól.

Újabb lépés a hazai vasút digitalizációja felé

Vasút
Megtartotta alakuló ülését a HUNGRAIL Vasúti Digitalizációs Munkacsoportja, ahol meghatározták a digitális vasúti közlekedéshez kapcsolódó főbb célkitűzéseket.

MÁV: december 10-én lép életbe a 2017/2018-as menetrend

Vasút
A változás leginkább a Budapest-Nagykanizsa, a Fonyód-Kaposvár, a Budapest-Kaposvár, a Miskolc-Hidasnémeti, a Püspökladány-Biharkeresztes és Budapest-Kelebia vonalon jelentős.

Ülésezett a Közlekedési Tanács

Közút, Vasút
Az új Borostyán vasúti korridor létrejöttén túl tudomásul vették a Mobilitási Csomag részét képező, a közúti közlekedés szociális, belső piaci pilléreihez kapcsolódó négy jogalkotási tervezet részletes tárgyalásának eddigi eredményeit.

Mégsem villamosítják a Nagykanizsa – Zalaszentiván vasútvonalat

Vasút
A vasúti árufuvarozásban betölthető szerepe okán szeptemberben tendert írtak ki a 17-es számú vasútvonal villamosításának előkészítéséről, ám november 24-én visszavonták azt.

Közel 14 milliárd forintba kerülhet a Debrecen és Ebes közötti vasúti pálya felújítása

Vasút
A beruházás révén a 100-as vasútvonal alkalmas lesz arra, hogy 160 kilométer/órával közlekedjenek a vonatok, így lényegesen rövidül majd a menetidő Debrecen és Budapest között.

Bemutatták az új GYSEV FLIRT motorvonatot

Vasút
Az új, jelentős részben hazai gyártású Stadler villamos motorvonatok a hatósági engedélyeztetési eljárás után, várhatóan jövő év közepétől állhatnak forgalomba a vasúttársaság vonalhálózatán.

Nem jogerősen pert nyert a MÁV a Mal Zrt. ellen

Vasút
A MÁV Zrt. 96 százalékban megnyerte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. elleni kártérítési pert a Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiumának szerdán kihirdetett ítélete szerint.
Loading...