Nemzetközi akcióban ellenőrzi a vasútállomásokat és a vonatokat a rendőrség

Vasút
A rendőrség a vasúti biztonságért tart fokozott ellenőrzést a Railpol egységes nemzetközi rendőri művelet részeként - olvasható a közleményben.

Vasúti ágazati csúcstalálkozó a Rail Cargo Hungaria partner rendezvényén

Vasút
A Rail Cargo Group magyarországi leányvállalatai szeptember közepén több mint 150 partnerüket köszöntötték az Óbudai-szigeten megrendezett kötetlen üzleti találkozón.

A Swietelsky nyerte a GYSEV-tendert

Vasút
A GYSEV részére 920 millió forintért végezhet nagygépes szolgáltatást a Swietelsky Vasúttechnika Kft. - jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

Egyesült az Alstom és a Siemens

Vasút
Vasútgépészeti üzletágaik egyesítéséről állapodott meg a Siemens AG és az Alstom SA azzal a céllal, hogy fel tudják venni a versenyt a világpiacon Kínával.

A CER alelnökévé választották Dávid Ilonát

Vasút
A szervezet szeptember 25-i gdański közgyűlésén megválasztott elnökség – amelynek egyedüli női tagja Dávid Ilona – mandátuma a 2018–2019-es évekre szól.

Érvénytelen népszavazás a Koper-Divaca vasútvonalról

Vasút
Az előzetes eredmények szerint a választásra jogosultak valamivel több mint 20 százaléka szavazott - közölték a leadott voksok 95 százalékának feldolgozása után.

Kigördült a gyárból a Stadler GYSEV-nek gyártott első, új generációs FLIRT motorvonata

Vasút
Alig egy évvel a szállítói szerződés aláírását követően kigördült a Stadler lengyelországi gyárából a GYSEV első új generációs FLIRT motorvonata.

Horvát Közpénzügyi Intézet: sikertelen volt a horvát vasutak átszervezése

Vasút
Sikertelen volt a horvát állami vasutak átszervezése, emiatt az állam fizeti a cég veszteségeit, egyéni felelősséget pedig soha nem állapítottak meg a rossz működés miatt.

Megújult a karcagi vasútállomás

Vasút
A 310 millió forint értékű beruházásának eredményeként többek között a vasúti felvételi és kiszolgáló épületek energiahatékonysági és szerkezeti felújítása valósult meg.

„Kétéltű” járművekkel bővült a MÁV karbantartó gépparkja

Vasút
A MÁV pálya- és felsővezeték-karbantartási gépparkját 9 darab Unimog típusú univerzális eszközhordozó tehergépjárművel bővítették.

Még idén dönthetnek a reptéri vasútvonal finanszírozásáról

Légi közlekedés, Vasút
A következő hónapokban több érdemi döntés születhet a ferihegyi vasút fejlesztése kapcsán, amelynek keretében a 2-es repülőtéri terminálon vasútállomás épül.

Folyamatosan fejleszt a GYSEV

Vasút
Egy tavaly aláírt szerződés alapján tíz új motorvonatot szereznek be és ezzel 2019-ig teljesen korszerűsítik a gépparkot.

Év végére tovább csökkenhet a MÁV adóssága

Vasút
Év végére 54 milliárd forintra csökkenhet a MÁV adósságállománya, amely 2010-ben még 300 milliárd forint volt - mondta Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója.

A MÁV emeli a kiemelt jelentőségű munkakörökben dolgozók bérét

Vasút
Átlagosan 4 százalékkal emelik a béreket munkakörtől függően 2017. július elsejéig, illetve 2017. január elsejéig visszamenőleg; az intézkedés 1300 munkavállalót érint.
Loading...