Megújul a Trans-Sped flottája

Megújul a Trans-Sped flottája

A Trans-Sped tehergépjármű-flottájába 2022-ben összesen 37 db DAF XF és XG 480 típusú tehergépjármű érkezett a kifutó vontatók cseréjének keretében. Így a vállalat gépkocsivezetői új munkakörnyezetben, még korszerűbb eszközparkkal végezhetik munkájukat. A képen balról Országh Péter, DAF értékesítési vezető, jobbra Tóth Csaba, a Trans-Sped Kft. fuvarozási igazgatója.

A Trans-Sped a tehergépjármű-flotta fiatalításakor a technológiai feltételek mellett nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra is, emellett pedig a kényelmes és biztonságos közlekedés is kiemelt figyelmet kapott. 2022-ben 25 db XF 480 típusú és 12 db XG 480 típusú tehergépjármű érkezett a vállalathoz. Az új generációs gépkocsik nagyobb hálófülkével és tágasabb utastérrel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi és hazai fuvarokat teljesítő sofőrök komfortosabb pihenését. Emellett a legmodernebb felszereltséggel vannak ellátva.

Mivel a jelenlegi gépjárműpark 230 darab fiatal, másfél éves átlagéletkort nem meghaladó, Euro 6 környezetvédelmi osztályú járműből áll, így az újonnan a flottába kerülő gépjárműveknél is szem előtt tartották ezen tulajdonságok megtartását.

A Trans-Sped működése során megbízói teljes körű és kifogástalan kiszolgálásán túl különös figyelmet fordít a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem kérdésére. Éppen ezért tudatosan arra törekednek, hogy a környezetileg fenntarthatóbb megoldásokat vezessék be a logisztikai folyamataikban.

Az elmúlt időszakban számos egyéb területen indítottak fejlesztéseket a környezeti fenntarthatóság érdekében.

  • Átfogó energiahatékonysági programot indítottak a raktári operációkban, ahol LED-világítást és hőszivattyús fűtést alkalmaznak a fűtött raktárakban.
  • Ahol a körülmények engedik, ott elektromos targoncákra cserélték a gázüzemű járműveket.
  • 2021-től a Trans-Sped ZERO néven egyszer használatos csomagolástól mentes kiszállítást indított Budapesten és Pest megyében, amely mára a tatai és szolnoki régióban is elérhető.
  • A raktárak tetejére tervezett napelemparkokkal a felhasznált fosszilis energia egy részét tervezik kiváltani a jövőben.

A Trans-Spednél nemcsak az eszközpark, hanem a logisztikai folyamatok folyamatos fejlesztése és a hatékonyság növelése is kiemelt fontosságú, emellett az emberi tényezőt sem hagyják figyelmen kívül.

„Az eszközpark folyamatos frissítésén túl nagy figyelmet fordítunk a kollégák folyamatos képzésére, fejlesztésére, hiszen a közúti szállítás esetén az egyik fontos tényező a gépkocsivezetők vezetési technikája. Az optimális vezetési stílus az üzemanyag-fogyasztás csökkenése mellett a környezeti hatások és a logisztikai költségek mérséklésében is kulcsfontosságú, emellett biztonságosabb közlekedést is eredményez” – mondta Tóth Csaba, a Trans-Sped Kft. fuvarozási igazgatója.