Új szolgáltatás a nemzetközi szállítások megkönnyítésére

Új szolgáltatás a nemzetközi szállítások megkönnyítésére

A Palletways Group központi áruterítési Hubdrop szolgáltatása környezetbarátabb, gyorsabb és költséghatékonyabb a szállítmányozók számára.

A sikeres tavaszi kísérleti projektet követően a Palletways Group Magyarországon, valamint a Benelux államokban, Németországban, az Ibériai-félszigeten, Olaszországban és az Egyesült Királyságban is bevezette új, központi áruterítési Hubdrop szolgáltatását. Ez azt jelenti, hogy a nagy mennyiségű nemzetközi árut szállító ügyfelek mostantól összevonhatják megrendeléseiket, és a raklapokat egyszerűen leadhatják a célország központi depójában. Ezt követően a Palletways kézbesítési régióban vagy célországban működő helyi hálózata felel a kiszállításért.

Magyarországon jelenleg minden nemzetközi szállítmány a Palletways budapesti központján megy keresztül, mielőtt a hombergi depóba kerül és eljut a végső célállomásra – ez a folyamat körülbelül négy napot vesz igénybe. A Hubdrop szolgáltatás segítségével azok az ügyfelek, akik évente rendszeresen nagy mennyiségű nemzetközi küldeményt szállítanak, a saját vagy a legközelebbi Palletways hálózati tag egyik teherautójára pakolhatják küldeményeiket, és közvetlenül leadhatják a Palletways által kiszolgált fontosabb országokban működő 15 központi depó valamelyikében. Ezt követően a kiszállítást a taghálózat végzi.

A Palletways Hungary egyik ügyfele, a szlovákiai Mihalovce városban működő, csempék, szaniterek és építőanyagok nagykereskedelmével foglalkozó INGEMA s.r.o a Hubdrop szolgáltatást használja. A cég az LL Transport Kft. segítségével közvetlenül a budapesti depóba juttatja el a rakományokat, és onnan a Palletways Hungary bonyolítja le a kiszállításokat. Az INGEMA s.r.o munkatársa, Füzesséry Elemér a következőket mondta: „A Hubdrop környezettudatos szállítási mód, mivel csökkenti a tranzitkilométereket. A szállítási idő is csökken, mert a küldemények a hubban történő leadást követő napon érkeznek meg a célállomásra.”

A Hubdropot a Palletways iparági szinten vezető informatikai infrastruktúrája is támogatja. Ez azt jelenti, hogy minden egyes szállítmány teljes mértékben nyomon követhető a csomóponton történő átvételtől egészen a kézbesítésig, így biztosított az ügyfelek számára a Palletways Csoporttól elvárt teljes átláthatóság.

Luis Zubialde, a Palletways Group vezérigazgatója szerint a Hubdrop számos előnnyel büszkélkedhet. „Mindig keressük, hogyan javíthatjuk szolgáltatásainkat. A Hubdropot úgy terveztük, hogy minél több raklapot tudjunk hatékonyan feldolgozni a hálózatunkon keresztül, ami költség- és időmegtakarítást jelent az ügyfeleink számára, nem beszélve a szállítás környezetbarátabb módjáról.”

A Hubdrop szolgáltatásban részt vevő telephelyek Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, az Ibériai-félszigeten, Olaszországban és Hollandiában találhatók.

Az 1994-ben az Egyesült Királyságban alapított Palletways Group 2002-ben Olaszországban kezdte meg európai hálózatának fejlesztését. Ma már 23 országban működik, és jelenleg több mint 450 raktárral és több mint 20 regionális központtal rendelkezik.