Mire számítsunk a logisztikában 2020-ban?

Mire számítsunk a logisztikában 2020-ban?

A körülöttünk lévő világ folyamatosan változik és átalakul, ez alól a logisztikai ágazat sem lehet kivétel. A felénk irányuló információkat sokszor nehéz követnünk és megértenünk, de ehhez kiváló segítséget nyújtott a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLV Klub) szervezésében megrendezésre került Mire számítsunk a logisztikában 2020-ban? című konferencia.

A szakma kiemelkedő képviselői tartottak előadásokat a globális trendekről és hazai kilátásokról, a kialakult gazdasági helyzetről és annak hatásairól.

Az előadások sorát Ligetfalvi Gábor nyitotta, aki a kereskedelmi háborút és a Brexitet vette górcső alá, valamint a hazai és világgazdaság kilátásait részletezte.

Török Zoltán a Raiffeisen Bank vezető elemzője az USA egyre fontosabb fogyasztói szerepétől kezdve Amerika olajpiaci státuszán át az euróárfolyam változásáig sokféle témát érintett mélyreható elemzésein keresztül.

Nietsch Tamás, a Szakmai és Nemzetközi Bizottság elnöke a Magyar Vámügyi Szövetségtől az Incoterms szabályokban bekövetkező változásokat ismertette a jelenlévőkkel a klauzulák és a paritás példáin szemléltetve.

Akik az EKÁER témában szerettek volna elmélyedni, azok számára dr. Falcsik István (jövedéki és termékdíj tanácsadás üzletág vezető, RSM Hungary Zrt.) előadása kielégítő választ adott, kiegészülve az áfa- és adóváltozásokkal, valamint a vám- és jövedéki területet érintő aktualitásokkal.

Egy a szakmát érintő nagy volumenű beruházásról, a Budapest Airport Cargo City lehetőségeiről Kossuth József (Senior Cargo Manager, Budapest Airport) tartott rendkívül színes előadást, amelyből kiderült, hogy az új létesítmény egy erős és stabil bázis a jövőbeli fejlődéshez.

A fuvarozói ágazatot sem kerüli el a változás szele. Az üzemanyag és útdíj 2020-ra várható irányvonalait Sinka Szabolcs, a DKV Euro Service Hungary Kft. sales managere ismertette, valamint bemutatta a saját fejlesztésű üzemanyagkártyájuk előnyeit is.

Sjamsuddin M. Milon, a Ghibli Kft. szállítmányozási igazgatója a Közúti szállítmányozási díj tendenciák című előadásában többek között összevetette az európai és magyar trendeket, bemutatta az export-import arányokat, a fuvarosok költségeit érintő változásokat, a díjszinteket befolyásoló tényezőket és a 2020-as év kihívásait.

A tengeri, vasúti és légi szállítmányozás költségeit érintő változásokról Barati Ferenc, a Ghibli Kft. tengerentúli osztályvezetője tájékoztatta a konferencia résztvevőit, egy globális, logisztikai szakemberek körében végzett kutatás eredményeivel is érvelve, kitekintést nyújtva a világgazdasági környezetre.

A konferencia aktualitását és sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy rendkívül hamar elfogytak a szabad helyek, és telt ház kísérte végig az előadás-sorozatot, hiszen egy ilyen évindító esemény remek lehetőséget kínál, hogy a logisztikai szakmában dolgozók betekintést nyerjenek a jövőt formáló változásokba, és időben felkészüljenek, reflektáljanak azokra.

Ha Ön is szeretne bővebb információt szerezni az NLV Klub által szervezett rendezvényekről, látogasson el a www.nlvklub.hu weboldalra, valamint kövesse a Klub facebook oldalát a https://www.facebook.com/nlvklub/ linken.