NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Világméretű felhasználói szervezet létesült a MindSphere nyílt IoT platform hasznosítására

8 partner vállalattal együttműködve a Siemens AG létrehozta a „MindSphere World”  szervezetet, ami a MindSphere felhő alapú, nyílt IoT (Dolgok Internete) operációs rendszer felhasználóinak az egész világra kiterjedő egyesülete. A szervezet célja a MindSphere alapú ökorendszer globális elérhetőségének kiterjesztése. Létrehozásának további indoka az egyes tagok támogatása a MindSphere platformon alapuló IoT megoldások kifejlesztése és tökéletesítése során, és a digitális gazdaság új piacaira történő belépésük elősegítése. Ennek részét képezik azok a javaslatok, amik az iparágnak a MindSphere IoT operációs rendszerrel kapcsolatos igényeire vonatkoznak, valamint az adatok hasznosításának egységes szabályaira tett ajánlások. A szervezet további funkciója a tudományos tevékenység, a kutatás és az oktatás elősegítése MindSphere környezetben.

„A MindSphere World megalapítása újabb jelentős lépés a MindSphere-t mint nyílt IoT platformot körülvevő ökorendszer népszerűsítése során. A MindSphere World tagjainak széles körű szakértelme, és az általuk kínált megoldások teljesen új digitalizációs lehetőségeket tárnak fel a felhasználók előtt szerte a világon” – jelentette ki Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatótanácsának tagja.

A MindSphere World alakuló ülését abban a „MindSphere OpenSpace”  elnevezésű, közelmúltban megnyitott innovatív fejlesztési- és munkakörnyezetben tartották, amely az új berlini részleg (Factory Berlin) részét képezi. A német kormány, a Siemens és más vállalatok által támogatott kezdeményezés eredményeként létrejött Factory Berlin ismert műszaki vállalatokat hoz össze fejlesztőkkel és induló vállalkozásokkal egy több, mint 13.000 négyzetméter alapterületű irodatérben. Az induló vállalkozások tanácsadó központjaként működő campus érdeklődésének középpontjában a Dolgok Internete (IoT) áll. A digitalizáció korszakának küszöbén a „MindSphere OpenSpace” ideális körülményeket teremt a MindSphere World tagjai és más felhasználók számára alkalmazások és digitális szolgáltatások fejlesztésére, valamint teljesen új piacok meghódítására.

w5.siemens.com