KözútVilág Expo konferencia és kiállítás

A Siemens PLM szoftverét a vezető termékek közé sorolták

A Siemens ma bejelentette, hogy a Gartner, Inc. a vezető piaci szereplők közé sorolta a gyártástámogató rendszerekre (MES) készített, 2017. évi mágikus négyzetében (Magic Quadrant). A mágikus négyzetben a Gartner, ez az informatikai kutatásban és tanácsadásban élenjáró, világméretű cég a vízió (jövőkép) teljessége, és a végrehajtási képesség alapján értékeli a gyártókat. A gyártástámogató rendszerekre készített idei mágikus négyzetben, ami az első megjelenése a mágikus kvadráns e típusának, a végrehajtási képesség szerint értékelték a vállalatokat. Ennek kritériumai az alábbiak: termék vagy szolgáltatás, általános életképesség, kereskedelmi tevékenység és árazás, piaci reagáló-képesség a jelenben és a múltban, marketing tevékenység végrehajtása, ügyfelek (felhasználók) tapasztalatai és üzemmenet. A fenti szempont kiértékelésével együtt a vízió teljességét is górcső alá vették. Itt a következő kritériumokat vették figyelembe: a piac megértése, marketing stratégia, értékesítési (kereskedelmi) stratégia, termékstratégia, üzleti modell, vertikális/iparági stratégia, innováció és földrajzi stratégia.

“Úgy véljük, hogy a Gartnertől kapott elismerés világosan mutatja, milyen erős szereplővé vált a Siemens a gyártástámogató rendszerek piacán, ami átfogó digitális innovációs platformunk egyik meghatározó szegmense lett” – mondta Rene Wolf, aki a Siemens PLM Software szervezetén belül a gyártási műveletek irányítását (MOM) végző szoftverért felelős részleg rangidős alelnöke. “Az a támogatás, amit több iparágban is az ügyfelek széles skálájának nyújtunk, további beruházásokra ösztönöz bennünket ezen a területen, robusztus megoldásokat kifejlesztve a gyártástámogatáshoz és a gyártási műveletek irányításához. Ezek segítségével az ügyfelek elérhetik a lehető legjobb minőséget, és optimalizálhatják a globális létesítményekben megvalósuló termelést is.”

A Siemens egyedülálló helyzetet vívott ki magának a gyártási piacon, mivel az általa kínált holisztikus szoftver megoldás képes a teljes értéklánc támogatására, ideértve a termékek tervezését és szimulációját, a gyártástervezést, a szimuláció megvalósítását, az automatizálást, valamint a MindSphere nevű termékkel, a Dolgok Internetéhez (IoT) kidolgozott nyílt, felhő alapú operációs rendszerrel összekapcsolt berendezés hardvert.

A Siemens 2001-ben lett a gyártástámogató rendszerek (MES) piacának szereplője. Azóta folyamatosan invesztál ezen a területen, továbbfejlesztve a cég MES/MOM portfólióját. Ennek során szélesíti a funkcionális skálát (MES, APS /fejlett tervező és ütemező program/, QMS /minőségirányítási rendszer/), és a különféle iparágak igényeihez igazítja kínálatát. Ezt a portfóliót széles körben elismerik, és elemeit sok helyen üzembe helyezték, támogatva olyan ipari szektorok jelentős szereplőit, mint például architektúra és tervezés, gépjárműipar, ipari gépek, csomagolt fogyasztási cikkek, élelmiszer- és italgyártás, élettel foglalkozó tudományok, elektronika, félvezetők és orvosi eszközök. A Mentor Graphics cég 2017-ben történt felvásárlásával a Siemens tovább szélesítette MES portfólióját, növelve annak értékét az elektronikai iparág területén, és megszilárdítva a gyártástámogató rendszerekhez kidolgozott stratégiáját.

A Siemens PLM Software, ami a Siemens Digital Factory divíziójának egyik üzletága, olyan globális szoftver megoldások vezető szállítója, amelyek az ipar digitális átalakítását segítik elő, új lehetőségeket teremtve a gyártók számára az innovációk megvalósításához. A Siemens PLM Software, melynek központja Texasban, Plano városában található, és világszerte több mint 140.000 ügyféllel rendelkezik, a legkülönbözőbb méretű vállalatokkal együttműködve arra törekszik, hogy átalakítsa az ötletek megvalósulásának módját, a termékek előállításának folyamatát, valamint a termékek és gyártási eszközök használatát és szemléletét.

w5.siemens.com