KözútVilág Expo konferencia és kiállítás

Rekord árbevétel és kapacitásbővítés a miskolci Fux Zrt.-nél

Rekord árbevétellel zárta az elmúlt évet a szabad vezetékek, szigetelt légvezetékek, földkábelek, vasúti felsővezetékek gyártására szakosodott Fux Zrt., a huszonöt éve piacon lévő, 170 embert foglalkoztató miskolci társaság 11,9 milliárd forint forgalmat és mintegy 200 millió forint nyereséget könyvelhetett el 2016-ban.

A tájékoztatás szerint az árbevétel 3,3 milliárd forinttal haladja meg a 2015-öst, a cég pedig tovább folytatja fejlesztéseit, bővíti kapacitását, amelynek köszönhetően 2017-ben az elmúlt évihez képest 5-10 százalékos forgalomnövekedéssel kalkulálnak.

A cég közlése szerint a közelmúltban fejeződött be az a 225 millió forintos beruházás, amelynek keretében egy univerzális szigetelő gépsor állt termelésbe, amely szabványos szigetelésű kábelek gyártására is alkalmas, termelési kapacitása elérheti az évi 30 ezer kilométert.

A Fux arról is beszámolt, hogy az Egyesült Államokban működő CTC Globallal képviseleti szerződést írt alá, ennek értelmében Európában, Belgium után másodikként kezdhetik el szénszálas nagyfeszültségű távvezeték gyártását.

A szabad és szigetelt vezetékek piacán ma már meghatározó cég termékeinek 65 százalékát exportálja, legnagyobb partnereik külföldön a német, osztrák, cseh, román és norvég társaságok.

MTI