Munkaerőpiaci tartalék

Munkaerőpiaci tartalék

Kizárólag megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató csomagolóüzemet nyitott Dabason hazánk piacvezető HR-szolgáltatója, a Prohuman cégcsoport, így irodái mellett immár 5 telephelyen és a miskolci Esélyteremtő Híváskoordinációs Központban dolgozik fogyatékossággal vagy egészségkárosodással élő kollégákkal országszerte.

Tóth Ágnes, a Prohuman Zrt. vezérigazgatója (képünkön középen. A szerk.) a hivatalos megnyitón elmondta: „Mivel a dinamikusan változó munkaerőpiacon egyre nagyobb hangsúlyt kap a munkavállalók felkészültsége, kompetenciája, a munkalehetőség biztosítása mellett kollégáink képzésével is foglalkozunk az új dabasi telephelyünkön.”

Az elmúlt bő egy évtizedben több mint kétszeresére nőtt a megváltozott munkaképességű emberek körében a hazai foglalkoztatási ráta, és mára meghaladta a 40 százalékot. Ugyanakkor még mindig elmaradunk az EU 50 százalékos átlagától, így van bővülési potenciál. „Ha teljes megoldást nem is, tartalékot biztosan jelent a magyar munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességű emberek bevonása” – tette hozzá Tóth Ágnes.

A megváltozott munkaképességű dolgozók értékteremtő foglalkoztatásának ösztönzése állami feladat is, ezért Magyarország kormánya évente több mint 70 milliárd forinttal támogatja az őket alkalmazó vállalkozásokat, köztük a Prohuman cégcsoportot is.