NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem duális képzése

A MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem duális képzése

Március 10-ig még beadhatják jelentkezésüket a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem duális képzésére azok a hallgatók, akik február közepéig jelentkeztek az egyetem gépészmérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser szakának valamelyikére.

A 2018 szeptemberétől a duális képzés keretében, nappali tagozaton tanuló gépészmérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser hallgatók a szakmai gyakorlati időszak alatt megismerkednek a vállalat munkafolyamataival, megfelelő gyakorlati tudást szereznek szakterületükön, a képzést követően pedig munkavállalóként csatlakozhatnak a MÁV-csoporthoz. Az egyetem biztosítja a tanulók elméleti képzését, illetve az ehhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket, a MÁV pedig vállalja, hogy megszervezi és lebonyolítja a gyakorlati képzést, valamint átadja a hallgatók számára mindazokat az ismereteket, amelyek a szakma elsajátításához szükségesek. A vasúttársaság hallgatói munkaszerződést köt a diákokkal, akik a duális képzés teljes idejére díjazásban részesülnek. Ennek összege 2018. január 1-jétől havi 103 500 forint. A vállalatvezetés célja, hogy az együttműködéssel hosszabb távon is biztosítsa a cégcsoport számára a magasan képzett munkaerő utánpótlását.

Jelentkezni a www.mavcsoport.hu/mav-csoport/dualiskepzes/jelentkezes oldalon található, internetes űrlap kitöltésével lehet, 2018. március 10-ig.