Magyarországra érkezett a szerszámgépek forradalmian új technológiája

Magyarországra érkezett a szerszámgépek forradalmian új technológiája

A HITACHI Power Tools / HiKOKI japán szerszámgépgyártó olyan innovatív akkucsomagot fejlesztett ki, amely megoldja a kompatibilitás problémáját két feszültség kategória között.

„„A már a magyar üzletekben is elérhető Multi-Volt akkucsomagok forradalmian új technológiájuk révén a 36 Voltos lítiumion akkumulátorokat kompatibilissé teszik a 18 Voltos akkus gépekkel” – jelentette be György Tibor, a Hitachi Power Tools Magyarország cégvezetője, aki hozzátette: „Az új Multi-Volt akkucsomag generációval a HITACHI Power Tools / HiKOKI áttörte azokat a korlátokat, amelyeket a jelenlegi Volt kategóriák jelentenek. Az intelligens összekapcsolási technológia révén az akkucsomag felismeri, hogy a gépet 18 Voltos vagy 36 Voltos készülékkel használják-e és automatikusan beállítja a megfelelő feszültséget”.

Azonos méret– nagyobb erő
36 Volton a Multi-Volt akkucsomagok kapacitása 2,5 Ah; 18 Volton 5 Ah. Ez azt jelenti, hogy a 36 Voltos akkucsomag teljesítménye 1080 Watt. Mindez ráadásul közel azonos méretben, mint egy 18 Voltos hagyományos akkumulátor. Ezért a Multi-Volt akkucsomagok a 18 Voltos gépek széles köréhez használhatók.

Hosszú élettartam
A 36 Voltos gépek azonos erő kifejtéséhez fele akkora áramerősséget igényelnek, mint a 18 Voltosak. A kisebb áramerősségnek és a beépített hűtőrendszernek köszönhetően az akkucsomag sokkal lassabban melegszik fel. Ennek pedig pozitív hatása van az akkumulátor kapacitására és élettartamára. A professzionális felhasználók akár a legkeményebb anyagokkal is dolgozhatnak a Multi-Volt akkucsomaggal összekapcsolt akkus körfűrésszel. A 36 Voltos Multi-Volt akku-csomag ereje és előnye az új akkus fúró-csavarozó használatakor is érzékelhető: a 18 Voltos gépekhez képest, ez akár 20%-kal gyorsabb. Az új gépek emellett kimagaslóan erős és tartós szénkefementes motorral vannak szerelve.

Gyors töltés

A HITACHI PowerTools/HiKOKIgyorstöltő használatával az új 36 Voltos akkucsomag mindössze 32 perc alatt teljesen feltölthető. A cég csúszó talpas lítium-ion akkuhoz való töltője kompatibilis az új Multi-Volt akkucsomagokkal. Az akkucsomagok élettartama kiemelkedően magas: akár 1500-szor feltölthetők anélkül, hogy ennek érzékelhető hatása lenne a teljesítményükre.