Duális szakképzést indít a Knorr-Bremse Budapest

Duális szakképzés elindításáról állapodott meg hétfőn a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrummal, valamint két tagintézményével, az Eötvös Loránd és a Szily Kálmán szakgimnáziumokkal.

 A Knorr-Bremse közleménye szerint szeptemberben 30 diák kezdheti meg tanulmányait a gépi forgácsoló, CNC gépkezelő, gépgyártás technológiai technikus szakmákban.

 A Knorr-Bremse közölte, Magyarország egyik legnagyobb és legjobban felszerelt üzemi tanműhelyét alakítják ki, ahol a tanulói létszám 2019-re 60-ra emelkedhet, a diákok további újabb szakmákban szerezhetnek szakképesítést, munkahelyi tapasztalatot. A közlemény szerint a hétfői aláíráson részt vevő Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár elmondta: a gazdaság növekedésével jelentkező szakemberhiányt az oktatás megerősítésével kell megoldani.

A Knorr-Bremse a világ piacvezető vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszer gyártója. A vállalatcsoport 2015-ben csaknem 6 milliárd euró árbevételt ért el, 30 országban 25 000 munkatársat foglalkoztat. A vállalatnak Budapesten van a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek a fékrendszerek.

MTI