Varga: Magyarország és a Siemens együttműködése kiemelkedően eredményes

Magyarország és a Siemens már több mint egy évszázados együttműködése nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően eredményes – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Siemens magyarországi jelenlétének 130. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A vállalat tevékenysége szinte minden fontos területen hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének emeléséhez – jelentette ki Varga Mihály, ami szerinte azért is fontos, mert a kormány arra törekszik, hogy Magyarország megállja a helyét a legfejlettebb ipari országok között, legyen szó az ipari termelésben alkalmazott technológiákról, a támogató üzleti környezetről vagy a megfelelően képzett munkavállalókról.

Varga Mihály a kormány nevében elismerését fejezte ki a Siemens vállalat vezetőinek és munkatársainak a már elért eredményekhez és azt mondta: „bízik abban, hogy a következő 130 évben is hasonló sikereket érnek majd el„.

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója arról számolt be, hogy a Siemens magyarországi története 130 évvel ezelőtt, 1887-ben ezen a napon kezdődött. A cég az elmúlt 130 évben arra törekedett és a jövőben is arra törekszik majd, hogy jó hatást gyakoroljon Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődésére – hangsúlyozta.

Dale A. Martin elmondta: a Siemens Magyarországon mintegy 3500 munkavállalót foglalkoztat és tevékenysége kiterjed az energiatermelés, az energiatovábbítás, az ipari automatizálás, az épülettechnológia, a közlekedés és infrastruktúra, az egészségügy és a szoftverfejlesztés területére.

MTI