NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Villamost árverez el a BKV a Vaterán

Hamarosan villamosokra lehet licitálni az aukciós portálon. A hatályos rendelkezés szerint ugyanis a főváros kezelésében lévő 28 cég esetében a leselejtezett, 500.000 Ft értéket meghaladó ingóságok értékesítése csak nyilvános árverés útján történhet, a BKV Zrt. pedig a Vaterát választotta partneréül az árverések biztonságos lebonyolítására.

A nyilvános aukciók első szakaszában, 2017. május 18-tól öt darab budapesti Ganz csuklós villamosra lehet majd licitálni, egyenként 1.480.000 Ft kikiáltási áron. A régi villamosok kiváló alapként szolgálhatnak a legkülönbözőbb kreatív hasznosítási módokhoz.

Illusztráció

A BKV a biztonságos lebonyolítás és az idő- és költséghatékonyság miatt szerződött a Vaterával. Az árverések 2017. május 18-án 12 és 14 óra között indulnak, és május 31-én 12 és 14 óra között zárulnak. Az 1.480.000 Ft-os kikiáltási ár minden villamosnál 5.000 Ft-os licitlépcsővel emelkedik. Az aukciókon való részvétel vaterás regisztrációhoz kötött, emellett a BKV oldalán is szükséges jelentkezni az aukcióra legkésőbb május 26-ig. A BKV Zrt. telephelyein az árverés kezdete előtt és a licit ideje alatt is bárki megtekintheti az eladásra szánt villamosokat.

inforadio.hu