Nyugat-Magyarországon is terjeszkedik a Palletways

Nyugat-Magyarországon is terjeszkedik a Palletways

Győr-Moson-Sopron megyei cég csatlakozott a raklapos szállításra szakosodott nemzetközi szolgáltató magyarországi hálózatához, amely így 15 tagúra bővült.

Az expressz raklapos áruterítést végző Palletways 2018 októberében kezdte meg működését a hazai piacon, és a most csatlakozó, Győr-Moson-Sopron megyei Haemmerling Kft.-vel együtt már 15-re növelte magyarországi partnereinek számát. A vállalat működési modelljének sajátossága, hogy a lokális piacokat tökéletesen ismerő helyi, regionális szolgáltatókat szervezi erős nemzetközi hálózattá. Európa-szerte jelenleg 400-nál is több tag végzi napi szinten több száz ügyfél raklapjainak szállítását.

„Partnereink beszámolói szerint az általunk nyújtott szolgáltatás hiánycikk volt a magyar piacon. A legtöbben egyértelmű forgalomnövekedésről számolnak be, ráadásul újabb és újabb helyi szállítmányozási cégek érdeklődnek irántunk. 2019 a növekedés éve lesz számunkra a magyarországi hálózat méretét és a forgalmat tekintve egyaránt” – fejtette ki Ron Neggers, a Palletways Group üzletfejlesztési igazgatója.

A Haemmerling Kft. többségi tulajdonrésze a német Haemmerling Group logisztikai üzletágához, a 2010-ben alapított Haemmerling Group Logistic GmbH-hoztartozik. A cégcsoport Európa öt országában (Németországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában) összesen 11 telephellyel rendelkezik, melyek közül a magyarországi Mosonmagyaróváron kapott helyet. A kft. 35 vontatót és 75 pótkocsit tart üzemben, mintegy 80 alkalmazottat foglalkoztat, szolgáltatási portfóliója a belföldi és nemzetközi közúti fuvarozáson túl számos egyéb logisztikai és raktározási tevékenységet is magába foglal.

„A Palletways által kínált szolgáltatás korábban ebben a formájában nem létezett Magyarországon, ezért hosszútávú üzleti lehetőséget látunk a hálózathoz való csatlakozásban. A partnerségtől szolgáltatási portfóliónk és ügyfélkörünk bővülését, illetve partnereink költséghatékonyabb kiszolgálását reméljük. Úgy érezzük, sokéves belföldi és nemzetközi tapasztalatunkkal,járműparkunkkal és telephelyünkkel magas színvonalú szakmai háttérrel járulunk hozzá a hálózatfejlődéséhez” – mondta Horváth László, a Haemmerling Kft. ügyvezetője.