Magyar startuppal forradalmasítja logisztikaifolyamatait az IKEA

Magyar startuppal forradalmasítja logisztikaifolyamatait az IKEA

A dróntechnológiának és a mesterséges intelligenciával rendelkező szoftvernek köszönhetően a termékek összeírása és áttekintése fenntarthatóbb,biztonságosabb, gyorsabb és pontosabb, a vásárlók valós időben kapnak információt azok elérhetőségéről.

Az utóbbi egy évben a soroksári IKEA áruházban tesztelték az Aeriu magyar startup cég felhő alapú adatkezelési és tárolási megoldását. Ha a fejlesztések sikerrel zárulnak, további áruházakban is alkalmazhatják a technológiát.

Az IKEA az online kereskedelemmel járó bővülő igények kielégítésére olyan digitális megoldásokon dolgozik, melyek a vásárlást kényelmesebbé és gyorsabbá tehetik. A jelenlegi áruházi folyamatokat ehhez mérten kell megújítani, melynek egyik lépése a drón vezérlésű leltározás lehet. Ennek köszönhetően az áruházak raktáraiban, a magasban tárolt nagyobb méretű termékek – például konyhai és nappali berendezések – elérhetőségéről valós időben kaphatnak információt a vásárlók. Ez azért is kiemelt fontosságú, mert ezek a termékcsoportok az IKEA legnépszerűbb termékei, a tavalyi pénzügyi évben a svéd lakberendezési vállalat 17 470 konyhát és 37 666 kanapét értékesített.

Az Aeriu Inventory a kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftver,ami nagy raktárakban is lehetővé teszi a leltározást. Fenntartható, hiszen nem szükségesek nagy energia igényű targoncák. Gyorsabb és pontosabb, mint a jelenlegi manuális raktár-ellenőrzési folyamat, így csökkenthető a targoncás munkerőigénye a leltározási folyamat során.

A két vállalat hosszú távú célja egy teljesen technológia által vezérelt rendszer kifejlesztése, ennek jelenleg is tart a tesztidőszaka.